”Vi ville kunna njuta av livet i vårt nya hus så snart och så mycket som möjligt”

I juni 2016 flyttade Lisa och Linus Håkansson in i sitt LB Optimal 133 i Balsby. Eftersom deras hus var det första av den modellen som byggdes kunde de inte gå på visning för att få känslan för huset.

– Men vi fick en bra bild ändå, från skisser och planritningar. Det var ett sådant här hus vi sökte, ett lagom stort enplanshus med öppen planlösning och högt i tak. Och det blev väldigt bra! Ett av de tillval vi gjorde var pardörrar i glas som delar av och skapar två avdelningar i huset. Det blir en vuxenavdelning att umgås i och en för övernattande gäster och eventuella framtida barn.

– När vi bestämde oss för att vi ville bygga hus och bo lite lugnare än vi gjorde inne i centrala Kristianstad, googlade vi och jämförde. Och vi märkte snart att LB-Hus gav oss bäst pris för en hög standard. Vi upptäckte också att Balsby ligger närmare stan än vi trott och läget intill sjön som är väldigt bra. Under byggprocessens gång kändes det både skönt och tryggt att ha en enda kontakt på LB-Hus som skötte allt.

– Vi var noga med att hitta rätt tomt med kvällssol och fritt läge. Utemiljöerna med plattsättning, trädäck och spabad valde vi att göra i ordning meddetsamma för att kunna njuta av livet i vårt nya hus så snart och så mycket som möjligt. Det är vi jätteglada för!

Två väldigt konkreta tips från Lisa och Linus:

  • Be om att få en extra vattenutkastare på husets baksida så att du enkelt kan få tillgång till vatten där.
  • Svaret på frågan ”kan man få för många eluttag?” är nej. Ta fler än vad som känns nödvändigt.
Familj: 
Här bor förskoleläraren Lisa Silfverlöhn och behandlingspedagogen Linus Håkansson
Bor: 
I ett LB Optimal 133 i Balsby nordost om Kristianstad
Byggår: 
2015-2016

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp? När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta din lokala säljare, så ser vi vad vi kan hjälpa dig med. Vi hörs!