Familj: Carina Helge och Kenth Johnsson

Bor: Olofström

Byggår: Inflytt 2022


"Här har vi det bra tillsammans"

I ett LB Komfort 114 med sjöutsikt och skogen nära för sköna hundpromenader bor Carina och Kenth. Här berättar de om komfortlösningarna som gör vardagen enklare, och om tillvalen som ger det lilla extra.
– Jag minns känslan när vi fick nycklarna. Vi hade gått och väntat länge på att dagen skulle komma, till en början känns det ju så avlägset. Det var en härlig dag, säger Carina. Det var för tio år sedan som Carina och Kenth träffades. Sedan dess har de bott tillsammans i flera år. Men det var 2020 som tanken på att bygga eget började gro på riktigt.

– Vi kände att vi ville skapa ett hem som är vårt gemensamma. Vi tänkte länge att det skulle bli för dyrt att låta någon bygga vårt hus, men med LB-Hus visade det sig att det gick. Det var inga överpriser, vi kunde nästan bara luta oss tillbaka och vänta på att huset skulle bli färdigt.

Lagom stort och öppna ytor
Inför husköpet stod ett visningshusbesök på schemat.

– När vi klev in tänkte vi direkt: vad härligt och fräscht. Det var nytt och lagom stort. Även om vi valde en lite större husmodell sen. Det rätta huset för Carina och Kenth visade sig vara LB Komfort 114 – seriens största hus. Men det är inte för stort och heller inte för litet – utan alldeles lagom, tycker båda två. Den öppna planlösningen tillför extra rymlighet.

– Vardagsrum, kök och matplats är en härlig öppen yta och ger en känsla av samhörighet med varandra och våra gäster.  Ja, man kan sitta var som helst och alla kan prata med varandra, säger Kenth. Carina fyller i:

– Vi har tre barn var och fyra barnbarn totalt. Det är alltid härligt när de är på besök! Då är det full fart och de kan röra sig fritt. Vi har två sovrum och det mindre är ett kombinerat kontor och gästrum. Ett extra sovrum är alltid bra för övernattande barnbarn eller andra gäster.

Praktiska och hemtrevliga tillval
Detaljerna är det som gör ett hus till ett hem. I inredning har Carina och Kenth kontrasterat de vita ytorna med lite mörkare möbler och färg på gardiner och kuddar. Två givna tillval var inglasat uterum i vinkel, och braskamin i vardagsrummet – som bägge ger en ombonad och livfull atmosfär. I köket har de valt till en köksö.

– Den tillför jättemycket. I början tvekade vi, men nu känner vi att vi hade ångrat oss om vi inte hade valt till den. Det blir en extra yta och är en härlig och avslappnad samlingspunkt när vi har gäster.  Och för mig som bakar en hel del är det perfekt. Oftast blir det bröd, säger Carina.

– Och semmelbullar, fyller Kenth på. Kenth tipsar också om en ändring av de nedre köksskåpen.

– Byt till draglådor istället för luckor. Det är toppen.

Bekvämt med Komfort
Både Carina och Kenth är överens om att nyckelfärdigt är bekvämt. Dessutom är Komforthusen anpassade för särskild bekvämlighet och fri rörlighet, genom exempelvis värmegolv, öppen planlösning och god kontakt mellan badrum och sovrum. Kenth är särskilt nöjd över de upphöjda vitvarorna. Carina håller med.

–  Ja, det är verkligen kanon.

Ett tryggt samarbete
När det stod klart att det skulle bli totalentreprenad var LB-Hus ett självklart val.

– De har funnits på marknaden länge. Det känns också tryggt att man kan välja till en tvåårsbesiktning. Då går de igenom allt och justerar eventuella felaktigheter som uppstått.

–Vår säljare har varit stöttande och alltid funnits tillgänglig för oss. Det har aldrig varit några konstigheter. Snickarna som byggde vårt hus var fantastiska. Med den erfarenhet de har kunde de under byggtiden tipsa oss om ändringar och andra praktiska lösningar som vi själva inte hade tänkt på.

Carina och Kenths tips till dig som funderar på att bygga
Välj totalentreprenad. Det är skönt när man kommer upp i vår ålder. Annars måste man ringa runt och dona, det blir mycket pysslande och nog inte billigare i slutändan.

  • Ta god tid på dig. Tänk igenom alla beslut och tillval, även för trädgård. Känn efter hur du vill ha det och fatta inte några förhastade beslut, det blir svårare att ändra saker i efterhand.
  • Tänk på läge och placering av huset, om du tycker om skugga eller vill ha sol. Vi vill ha sol och har det runtom hela huset ända tills den går ner.

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.