Familj: Malin, Robert och barnen Vide, Isabelle och Melker

Bor: Mönsterås

Byggår: Inflytt augusti 2021


"Vi älskar verkligen att vara hemma"

Malin och Robert Fransson är båda hemmakära och trivs allra bäst när de får vara tillsammans hela familjen. Från övervåningen i deras LB Optimal 179 når blicken hela vägen till sjön. Här njuter de av att bara vara, och av att bo på en plats som ligger båda varmt om hjärtat.

– Vi är båda födda här eller i närheten. Det var självklart att vi skulle bo just här. Vi vill aldrig lämna Mönsterås. På somrarna är det nästan som att vara utomlands, med altanen och poolen i trädgården, och närheten till en badplats. Det är bara palmerna som saknas!

Varför valde ni LB-Hus som husleverantör?
– Det var mycket som ingick i LB-Hus grundstandard. Vi hittade en husmodell som föll oss i smaken till ett rimligt pris. Och så märkte vi att de är väldigt kundvänliga. Det var alltid snabba svar om vi hade frågor. Även snickarna var måna om att allt skulle kännas bra, de ringde ofta upp och bjöd in att komma över för att gå igenom saker tillsammans på plats.

– Det är så viktigt att samarbetet funkar. Vi har hört om andra leverantör som man nästan inte får kontakt med alls. LB-Hus öppnade upp sitt kontor en söndag för att vi skulle kunna komma förbi. Det var näsan så att vi stod med gråten i halsen när vi sa hejdå till vår säljare när huset var klart. Man har kontakt varje vecka under hela processen och hinner skapa ett personligt band.

Vad är det bästa med er husmodell LB Optimal 179?
–  Det är en hustyp som verkligen passar vår familj. Barnen har sitt eget där uppe. Där kan de ha sitt fredagsmys om de vill. Många husmodeller har ett badrum i anslutning till föräldrasovrummet, det passade inte oss. Vi vill att alla ska ha samma tillgång till alla badrum.

– Vi gillar också att de sociala ytorna här nere är stora och öppna, man är liksom inte instängd i köket. Matrummet och soffgruppen är där vi är mest. Där kan vi sitta och spela Labyrint eller Skitgubbe med barnen.

Vilka tillval gjorde ni?
– Liggande panel och svarta fönster. Och större fönsterparti på nedervåningen, då får vi nästan in naturen i vardagsrummet.

– I köket valde vi bort alla överskåp för att få ännu mer öppna ytor. Köksön ingick, men vi flyttade den mot en vägg istället för en central placering. Den blir lite som en bar.

 Du hade gått med husdrömmar länge, Robert. Hur kändes det för dig när huset stod klart?
– Ja, jag har alltid drömt om att bygga eget. Tror man grät där de första veckorna faktiskt, när vi väl flyttat in. Tanken på att det här är vårt, det här har vi byggt, att drömmen är uppfylld. Jag är så himla hemmakär, jag trivs verkligen med att gå runt och greja och fixa hemma. Tvätta bilen, klippa gräs, lite sånt. Jag älskar min familj och att vara hemma allihop är det bästa jag vet. Huset och trädgården, det är min borg.

 Blev det som tänkt?
 – Nej, jag tänkte mig ett enplanshus från början. Det var Malin som var envis och sa att det nog vore bra med ett tvåvåningshus för att vi skulle få plats. Efter ett tag insåg jag att hon hade rätt. Man kan ha folk hemma, barnen kanske inte vill vara med, då kan de leka ostört där uppe. Nu skulle jag aldrig vilja ha enplanshus.

Hur trivs hunden Tyson och barnen i huset?
– Tyson trivs jättebra, han har bott i lägenhet innan och gillar de öppna ytorna här. Barnen tycker också det är jättehärligt att bo här. De har stora fina rum med plats för alla sina grejer. De har nära till fotbollsplan och bygger kojor i skogen precis intill. Det är ingen trafik här, vi bor vid en återvändsgata, så de kan vara ute på vägen och leka helt fritt. Det är lite som att bo på landet fast ändå nära in till köpingen.

– Ibland frågar vi barnen om de vill hitta på nåt särskilt i helgen, kanske åka till Vattenpalatset eller ta en tur till stora lekplatsen i Kalmar. Men de svarar alltid: nää vi vill bara vara hemma. Och ibland säger vi: vi ska aldrig flytta härifrån, va? Nää, svarar de då.

Malins och Roberts tips till dig som ska bygga hus

  • Besök visningshus. Man kan snöa in på något men inse att man kanske egentligen vill ha något annat. Så blev det ju för oss, från tanken på enplanshus till tvåplanshus.
  • Jämför husleverantörer. Vi var i Vetlanda och tittade på ett LB-Hus där. Det var där vi insåg att oj, här ingår rätt mycket!
  • Välj en husmodell du verkligen tycker om, som du kan trivas i länge. Det känns när du hittar rätt. Vår säljare satt och diskuterade länge med oss, sånt som olika storlekar och antal våningar till exempel. Prata med säljarna, de kan sina hus!

 

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.