Familj: Fredrik, Malin och barnen, Zac, Måns och Lova

Bor: I ett LB Optimal 161 i Höör

Byggår: Inflytt september 2020


"Huset är som klippt och skuret för den här miljön. Det är perfekt."

Vid Ringsjöns strand ligger Fredrik och Malins LB Optimal 161, ett H-format enplanshus med liggande träpaneler, stora fönster och vacker sjöutsikt. Ett hus sprunget ur en olycklig händelse, men som framträder som alldeles tilltänkt för sin omgivning, och för just Fredrik och Malin. De berättar om hur något gott kan komma ur det jobbiga, om tjusningen med öppen planlösning, och om huset och tomten som sammanlänkande delar – den ena en förlängning av den andra.

Er husresa började i en olycklig ände. Berätta, vad hände?
– En söndag i augusti 2019 brann vårt förra hus ner. Skadorna var så omfattande att det inte kunde räddas. På måndagen kom vi i kontakt med en försäkringsperson som tipsade om LB-Hus och just husmodellen LB Optimal 161, som han trodde skulle passa fint för vår tomt. Redan då började vi känna oss positiva, som att vi kunde börja om.

– Vi träffade vår säljare på LB-Hus som också tyckte att husmodellen var perfekt för vår tomt. I september 2021 har vi bott här i ett år, och det känns fortfarande som gjort för oss – och för den här miljön precis vid vattnet. Det kunde inte blivit bättre.

Vad föll ni för med husmodellen LB Optimal 161?
– Vi fastnade framför allt för planlösningen och den genomtänkta öppenheten. Till exempel att vi har badrum och klädkammare i direkt anslutning till sovrummet. Öppet kök och vardagsrum som smälter ihop, med stora fönster ut mot sjön. Vi jämförde olika ritningar och planlösningar också från andra husleverantörer, men såg att det inte kunde bli en mer optimal planlösning.

Vardagsrum Optimal 161
Optimal 161

Var trivs ni bäst i ert hus?
– Vi älskar utsikten och den är som bäst från köket, matplatsen och vardagsrummet som smälter samman i ett. Där hänger vi till 80 procent av tiden. Det finns en hel del likheter med vårt gamla hus men vi har ännu bättre utsikt nu.

Fredrik, du som är kökschef – berätta om era tankar kring köket!
– Vi ville ha ett stort, praktiskt och lättillgängligt kök, så vi har tagit bort alla överskåp och har öppna hyllor. Vi gjorde en del tillval och satsade på rostfria vitvaror, fläkt och induktionshäll. Och köksö! Den ger en skön barkänsla. Vi älskar den, där äter vi många måltider.

Matplats LB Optimal 161
Köksö Optimal 161

Gjorde ni några fler tillval?
– Vi har valt ett ljust ekgolv som vi får många komplimanger för. Utvändigt har vi valt liggande panel. Och så lade vi ganska mycket på belysning. Det blev dyrt men det var det värt, det gör väldigt mycket för känslan i huset.
– En annan ändring vi gjorde var att byta plats på klädkammare och badrum så att vi fick fönster till badrummet. Det tyckte vi kändes naturligt.

Hur har helhetsupplevelsen att bygga med LB-Hus varit?
– Hela processen har fungerat väldigt bra, och allt blev färdigt exakt på dagen. Vi har fått den hjälp vi har önskat och våra önskemål har bemötts; man märker att det är proffs inblandade. Vi har inte ångrat oss.

Ute SPA
Utekök 161
Baksida Optimal 161
LB Optimal 161 Baksida

Fredrik och Malins tips till dig som funderar på att bygga

  • Tänk igenom allt noga. När det väl är färdigt kan det vara sent att göra vissa ändringar. T.ex. gällande el, utebelysning eller om ni vill måla om invändigt. Det är skönt att slippa göra sånt själv.
  • Fundera flera varv på om ni vill ha kakel eller klinker – och vilken typ – i kök, hall, tvättstuga och badrum. Det var bland de svåraste besluten gällande tillval för oss. Bestäm er i god tid – när hantverkarna kommer måste man ha tänkt färdigt.
  • Tänk på helheten – glöm inte utemiljön. Förbered det under tiden för husbygget så att ni slipper ta dit maskiner när ni väl flyttat in.
  • Titta inte för mycket på hur andra har gjort. Hur vill ni ha det? Vad passar er personlighet och er omgivning? Samma husmodell någon annanstans kan behöva se helt annorlunda ut.
  • Ta kontakt med din säljare eller kontaktpersoner om du har frågor eller önskemål. Det kan gälla allt – allt går att fixa.

 

Se även rundvisning av huset här!

Fredrik och Malin

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.