Familj: Louise, Oscar, Stella 5 år och Tilde 3 år

Bor: I ett LB 133 i Forserum, Nässjö

Byggår: 2019, inflytt i januari 2020


”Det är verkligen vårt hus – från grunden till varje noggrant utvald detalj”

Med en vardag fylld av allt det som kommer med att finnas där för två små tjejer och att driva företag, var det inte tal om annat än totalentreprenad och nyckelfärdigt utförande för den här Forserumfamiljen. Och för Louise och Oscar handlade valet att bygga nytt istället för att renovera, om att slippa kompromissa.

Hur gick era tankar kring nytt hus och när ni bestämde er för LB Optimal 133?
–  Vi kände att det var dags att bygga ett hus som vi fick utforma precis som vi ville, inte nästan som i vårt senaste husprojekt då vi renoverade ett äldre hus. Vi hade egentligen tänkt oss ett 1,5-planshus men åkte och kikade på en visning av ett LB Optimal 133. Vi gillade känslan av rymd, fastnade för modellen och tänkte om. Sedan har vi ritat om planlösningen lite grann för att den ska passa oss ännu bättre.

Vad var det som fick er att välja LB-Hus som leverantör?
– Vi jämförde många olika husföretag men märkte ganska snart att LB-Hus gav oss den höga standard vi ville ha till ett rimligt pris. Eftersom vi har en LB-Hussäljare i släkten så kände vi oss extra trygga med vårt val men vi är noggranna och kan ärligt säga att det hade blivit LB-Hus hursomhelst – tack vare standarden och möjligheten att göra anpassningarna vi behövde för att få det precis som vi vill ha det.

Och det var alltså aldrig aktuellt att bygga själva?
– Nej, vi har varken kunskapen eller tiden att lägga på det. Fokus på och ork över till familjen är nummer ett. Däremot lägger vi mycket tid och omsorg på att sätta detaljer och skapa ett hem av huset. Inredning är ett stort intresse för mig (Louise) och när Oscar har tid över är det hockey för hela slanten. Vi värdesätter att ha tid och energi till det. Totalentreprenad var perfekt för oss, av samma anledning som vi uppskattar att ha ett nytt hus som kräver minimalt underhåll nu när det står klart.

Var i huset trivs ni allra mest? Och vad är det bästa med livet i huset?
– Kök och vardagsrum. Vi gillar att de sitter ihop och att de ligger centralt i huset. Det är också perfekt när man har vänner och familj på besök – det är lätt och trevligt att umgås här. Allra bäst är ljuset! Det känns aldrig mörkt eftersom det kommer in så mycket ljus från alla väderstreck. Och så är huset precis lagom stort. Det finns inga ytor som vi inte nyttjar men ändå plats för allt och alla. Vi brukar prata om att det är alla funktioner och tillval tillsammans som gör huset till vårt hem så vi är glada för alla våra val. En sak värd att nämna är belysning – spotlights i alla fönster är en liten detalj som gör jättemycket för känslan.

Så fin er trädgård har blivit på kort tid! Dags att bara njuta lite nu eller?
– Ja, vi körde på med den direkt och har hunnit bygga altan, lägga gräsmatta och göra gångar. Trädgård har faktiskt blivit ett nytt intresse för oss båda sedan vi flyttade in. Vi drömmer om ett orangeri också men det blir längre fram.

Tips och tankar till er som funderar på att bygga:

  • Fastnat för ett visst hus? Många hustillverkare har snarlika modeller – kolla vad ni får för pengarna.
  • Ta er tid att åka runt och kolla på visningshus. Stressa inte fram beslut.
  • När ni hittat er husleverantör, ta referenser på byggentreprenören så att hela er husresa blir en positiv upplevelse.
  • Maximera ljuset med fönster i alla väderstreck och rätt placering av huset på tomten.

* Känslan för inredning märks tydligt på familjens Instagramkonto @v_i_l_l_a_k

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.