Familj: Emma, Johan och barnen Jakob, Albin och Alva

Bor: I ett LB Optimal 173 i Åhus

Byggår: Inflytt 2021


"Huset är precis vad vi har letat efter"

Med skogen som granne och stora fönster mot en härlig uteplats är sommaren hemma hos Emma och Johan Ström riktigt njutbar. Så även hösten. Och vintern. Och så våren förstås. Efter drygt två år i den strömska villan, som huset har kommit att kallas, har det visat sig vara trivsamt oavsett årstid.
– Vi har verkligen kommit in i en vardag här och trivs året runt. Men ska vi välja en årstid som är extra härlig så är det nog ändå sommaren, då kan vi verkligen utnyttja läget och poolen. Emma och Johan delade sedan länge drömmen om att bygga eget. Med tidigare erfarenhet från att renovera och planera tillsammans hade de en tydlig bild av hur de ville ha det:
– Vi ville välja ett så nyckelfärdigt koncept som möjligt och var verkligen nöjda med husmodellen LB Optimal 173 som den var. Den hade i princip allt vi ville ha utan att vi behövde göra några större ändringar.

 

Men några tillval gjorde ni. Vilka?
Många val var givna för oss från början. Till exempel 1-stavsparkett, ryggåstak i kök och vardagsrum, extra stora klinkerplattor i hall och ena badrummet, och inbyggda nischer i badrummet.
– Särskilt nöjda är vi med att vi valde till en dörr till barnens allrum. De gillar att stänga om sig, och med åren har vi också lärt oss att det kan behövas lite avskärmning, haha.

Vad föll ni för med just er husmodell?
– Framför allt gillar vi uppdelningen med barnrum och tillhörande allrum på ena sidan och vårt sovrum med egen klädkammare och badrum i andra delen. Vi har bra förvaring och rymlig tvättstuga, det behövs med många i familjen.

Var i huset hittar man er oftast?
– Vi båda trivs allra bäst i det stora vardagsrummet, det har en så härlig rymd med vårt tillvalda ryggåstak, och så tallarna utanför… Vi gillar också köket i anslutning till det. Det är öppet men också lite avskärmat, så man kan härja fritt och samtidigt ha kontakt med de andra i vardagsrummet eller matplatsen.

Hur har det varit att bygga med LB-Hus?
– Vi fick väldigt bra och personlig kontakt med vår säljare. Han var hjälpsam och tillmötesgående och guidade oss igenom hela processen. Tidsplan och budget har hållit bra och vi fick en stabil grundstomme till vårt hus. Ledordet ”Mest hus för pengarna” håller.

 

 

Emma och Johans tips till dig som funderar på att bygga

  • Planering är a och o. Hade vi gjort om skulle vi ha bestämt från början var förrådet skulle stå och hur det skulle se ut. Samtidigt kan det vara svårt att veta i förväg, man ser inte riktigt hur man vill ha det förrän man är där.
  • Lägg ner kärlek på tomten. Det är nästan ett lika stort projekt som själva husbygget. Där hade vi också kunnat göra ett mer grundligt förarbete. Vi säger samma som folk sa till oss – ta i både i tid och budget när ni planerar tomten.

 

 

Se även rundvisning av huset här!

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.