Familj: Caroline, Otto, Malte 6 år och Måns 4 år

Bor: I ett LB Optimal 141 i Öllsjö, Kristianstad

Byggår: Inflytt 2019


”Här mår vi bra”

De gånger vi får förtroendet att bygga en snickares hus, blir vi lite extra stolta och glada. På något vis är det ett kvitto på att vårt erbjudande är värdefullt också för den som har kunskapen att bygga lösvirkeshus eller renovera. För det handlar ju inte bara om att kunna, eller ens om pengar – man ska ha ork och lust också. Att ha sluppit lägga varje ledig stund på att snickra och få bo i ett hus där man mår bra, är värt mycket för Otto, Caroline och pojkarna.

Varför fastnade ni för LB Optimal 141? Och varför blev det ett LB-Hus?
– Vi bodde i ett äldre hus som vi renoverat men behövde mer utrymme. När vi fick nej på våra ritningsförslag för utbyggnad väcktes tanken om att bygga nytt och att göra verklighet av vår dröm om ett enplanshus. Vi gick på många visningar och märkte ganska snart att det var hög standard på LB-husen och att vi gillade planlösningarna. Vi bokade möte med vår säljare och hade egentligen bestämt oss för en annan husmodell. Men några veckor innan mötet såg vi 141:an och fastnade bland annat för den stora klädkammaren och att de sociala ytorna finns i mitten av huset.

En sak som vi uppskattade med LB-Hus när vi jämförde var tydligheten om vad som ingår och priserna; att det faktiskt står vad husen och tillvalen kostar. Det gör det mycket enklare att planera. En del leverantörer är väldigt hemliga.

Gjorde ni många tillval?
– Det blev en del. Ryggåstak, större fönster och spottar i alla fönster är de som gör allra störst skillnad och som vi är väldigt nöjda med. Sedan är vi också glada för den rymliga tvättstugan med bra ytor och möjligheten att hänga av sig i groventrén – men det ingår ju som standard.

Ni nämnde att ni mår bra här, kan du berätta lite mer om vad ni menar Caroline?
– Jag har ganska svår damm- och kvalsterallergi. Sedan vi flyttade in här har jag nästan inga besvär alls. Det är stor skillnad på att bo i ett välventilerat hus som är byggt av certifierade material och vårt gamla hus där väggarna visade sig vara isolerade med halm, grus och lite allt möjligt. Så jag mår fysiskt bättre här, och så slapp vi alla en hel del stress genom att välja totalentreprenad och en husleverantör som vi kände förtroende för från start.

Det känns skönt att slippa underhåll och renovering och kunna ägna fritiden åt familjen med allt vad det innebär och åt att njuta av livet i huset. Killarna har börjat spela fotboll och det är också Ottos stora intresse.

Härligt! Välmående och hälsa är så viktigt. Var i huset trivs ni allra bäst då?
– Vi trivs överallt. Det är så skönt att det är nytt, fräscht och hela livet på ett plan. Men särskilt mycket gillar vi att sitta vid köksön eller i soffan. Där i köket och vardagsrummet ger takhöjden en riktigt go’ känsla.

Trädgård och uteplats har ni också hunnit med. Har ni fler planer?
– Vi håller på att fixa en mysig plats i hörnet med mest kvällssol. Plattorna på övriga tomten satte vi i somras och så byggde vi garaget själv – så vi har ändå haft en hel del nytta av att ha en snickare i familjen.

Tips och tankar till er som funderar på att bygga:

  • Med totalentreprenad slipper ni själva tänka på bygglov, kontakt med kommunen, byggstartmöte etc. och har alltid någon att ringa och fråga istället för att googla. Det är ett koncept med mindre stress.
  • Kontakten med säljaren är jätteviktig. Man måste klicka. Vår säljare hos LB-Hus var helt fantastisk!
  • Gå på många husvisningar för att se hur ni vill bo och tänk noga igenom vad ni verkligen vill ha eller kan vara utan. Familjen kan ni följa på Instagram: @emmasvag_1

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.