Familj: Martina, Simon och Alvin

Bor: Staffanstorp

Byggår: Inflytt 2022


”Det är enkelt att bo här – här har vi allt vi behöver”

Att bo i hus hade funnits i Martinas och Simons tankar länge. Efter dryga tre år i lägenhet och med sonen Alvin på väg bestämde de sig för att uppgradera till något större. Nu bor hela lilla familjen i ett LB Optimal 171 med plats för både stora middagar och lugn.

– Den stora skillnaden från att bo i lägenhet är såklart att det är större. Mer utrymme att vara för sig själv och mycket utrymme att umgås många. Det är också så himla skönt att man bara kan gå rakt ut i trädgården. Vi vill kunna vara lika mycket inne som ute. Vi har en ganska stor odling nu, där tycker Alvin om att gå och plocka tomater och hallon.

Vad föll ni för med just LB Optimal 171?
– Det första vi tänkte när vi såg huset på hemsidan var att det kändes pampigt, modernt och inbjudande. Vi föll lite extra för de stora fönsterpartierna och att det är högt till tak. Det är ljust och öppet genomgående i hela huset, med en smart planlösning. Redan när man kommer in i hallen får man genomsikt genom hela nedre plan.

Vilka är era bästa tillval?
– De extra fönsterpartierna upp i nock och det ljusa vitpigmenterade enstavsgolvet, Noveau Blond. Det har större brädor än standardvalet, vi är jättenöjda.

– Och klädvården. Den hade vi inte klarat oss utan. Nu har vi plats för mycket förvaring och tvätt. Det är bra att man kan stänga om sig, det blir avskilt och blir inte dammigt i resten av huset.

Ni har också valt till putsad fasad!
– Ja! En anledning att vi valde till puts är att Staffanstorps kommun hade det som önskemål. Vi är väldigt glada att vi valde det. Det är snyggt, stabilt och starkt, och ger ett lugnare intryck.

Hur är det att komma på middag hos er?
– Det är väldigt trevligt att samlas i det stora rummet där det är öppet med glaspartier upp i nock. Vi har nästan hela tiden middagar med vänner och familj där! För några helger sedan hade vi 35 personer över utan att det kändes trångt.

– Många som kommer hit tycker om att det är så ljust öppet, att man kan röra sig fritt. Alvin kan flänga runt och leka, och när det är andra barn över springer de runt, runt, haha.

Och på ovanvåningen har ni sovrum och allrum.
– Ja, där är det mysigt och ombonat med snedtak. Det har blivit jättefint. Vi har en enorm klädkammare, det är väldig lyxigt.

– Vi har allt vi behöver på första plan, det är där vi är mest till vardags och med gäster. Men det är alltid skönt att komma upp på ovanvåningen, att ha sovrummen avskilt.

Varför valde ni LB-Hus som husleverantör?
– Vi hade hur många huskataloger som helst och jämförde mellan olika leverantörer. LB-Hus hade både fina hus och var väldigt prisvärt. Mest hus för pengarna stämmer verkligen, standarden är super.

– Det har varit jättebra kommunikation med både byggteamet och säljaren. Byggarna var väldigt noggranna och hade bra uppföljning hela tiden. Vi fick alltid svar när vi behövde, och om de inte kunde svara direkt ringde de alltid upp. Det har varit enkelt och flexibelt. Vi har kunnat göra ändringar även när vi kommit på saker lite under processen.

 

Martinas och Simons tips till dig som funderar på att bygga

  • Besök husmodellen du ska bygga. Vi gjorde inte det, men det hade nog varit bra. Man kan få många idéer om hur man kan anpassa huset till hur man själv vill ha det.
  • Jämför tomter och tänk på hur du vill leva rent praktiskt. Vilken typ av tomt passar din husmodell? Vilka väderstreck vill du ha, vad vill du se, hur ljust ska det vara?
  • Sök inspiration hos andra. Det gjorde vi. Det här är vårt första hus och det finns saker som vi i dagsläget hade velat göra annorlunda. Det är svårt! Du kommer inte att kunna tänka på allt. Men att titta på vad andra har gjort och ta de bästa idéerna från dem kan hjälpa.

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.