Om oss

LB-Hus är en del av koncernen Svensk Husproduktion och en av landets ledande husleverantörer av nyckelfärdiga småhus på totalentreprenad.

Genom våra husserier erbjuder vi färdigpaketerade huskollektioner med segmentets högsta standard – och generösa ändringsmöjligheter inom givna ramar.

Tack vare hög grad av standardisering, aktiv produktutveckling och stor prismedvetenhet – ger vi våra kunder Mest hus för pengarna.

Auktoriserade säljare

Våra säljare är utbildade och auktoriserade av branschorganisationen för de svenska trä- och möbelföretagen – TMF.

Kundnöjdhet i fokus

Vi på LB-Hus arbetar ständigt för att utveckla och förbättra vårt erbjudande i alla led. Därför utför vi kundnöjdhetsmätningar (NKI) genom Prognoscentret AB som är marknadsledande aktör inom området.

Du kan lita på oss

Sedan 2016 har vi högsta kreditrankning (AAA) från Bisnode. Vi har också nominerats som Gasellföretag, 2017, 2018 och 2019, av Dagens Industri. Vi känner att det är två starka bevis på att vi är ett tryggt företag att göra affärer med.

Nyheter från LB-Hus

Är du nyfiken på vad som händer på LB-Hus? Här får du de senaste nytt och kan följa vårt Nyhetsflöde. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Youtube och LinkedIn.

Med lång erfarenhet

LB-Hus grundades år 1957 av Lennart Bengtsson i skånska Bromölla, där huvudkontor och produktionsanläggning ligger än idag. Sedan dess har LB-Hus levererat mer än 43 000 hem, under drygt 65 år på den svenska småhusmarknaden.

Lennart var en pionjär i branschen och man var bland de första i branschen att leverera prefabricerade trähus på ett enda kontrakt – det vi idag kallar totalentreprenad. Det var kärnan i Lennarts vision på 50-talet. Det skulle vara tryggt och enkelt att bygga sig ett riktigt bra hus.

Detta arv har vi förvaltat. Våra husserier har segmentets högsta standard – till marknadens vassaste erbjudande.

Är du vår nya kollega?

Vi växer stadigt och är alltid på jakt efter nya medarbetare till vårt starka lag. Här ser du aktuella lediga tjänster och har vi inga utannonserade tjänster är du alltid välkommen att sända en spontanansökan till info@lbhus.se

Framtidsfabriken i Bromölla

Vår husfabrik är en av landets mest moderna med en total produktionskapacitet om drygt 1000 hus per år.

Vi gör kontinuerligt investeringar som ökar graden av industriellt byggande och tar nya vägar för att ständigt utvecklas inom standardisering, arbetssätt och automation.

Vårt hållbarhetsarbete baseras på globala utmaningar

FN:s hållbarhetsmål är en global arbetsplan för att utrota fattigdom, bekämpa ojämlikhet och stoppa klimatförändringar till år 2030. LB-Hus’s hållbarhetsarbete baseras på Agendan 2030 och FN:s globala hållbarhetsmål.