Familj: Mikaela och sonen Valter

Bor: I ett LB Optimal 134 i Ramdala

Byggår: Inflytt sommaren 2021


"Jag har fått mina önskningar uppfyllda"

Mikaela Bengtsson hade länge drömt om att bo i hus, och efter gedigen förberedelse och jämförelse mellan olika leverantörer stod det klart. Det var i ett LB Optimal 134 med klassiskt sadeltak som husdrömmen skulle besannas.

Vad fastnade du för med just modellen LB Optimal 134?
– Jag gillade planlösningen direkt. Jag tycker om att det sociala och privata har varsin del, att sovrummen är placerade i ena änden av huset. Det känns genomtänkt. Och det fanns väldigt fina val kring exempelvis material. Jag brukar snabbt få en bild av hur jag vill ha det, och jag tyckte att mina tankar stämde bra överens med just den här modellen.

Vad tilltalar dig med öppen planlösning?
– Det blir så smidigt när man har gäster på besök som umgås i vardagsrummet. Då kan jag stå i köket och förbereda maten, vid köksön som jag valt till, men ändå vara med i samtalet.

 

Bakning Optimal 134
Braskamin Optimal 134

Berätta om läget – var det självklart var huset skulle stå?
Jag visste tidigt att jag inte ville bo kvar i stan. När min son föddes bodde vi i en lägenhet centralt, och det var praktiskt när han var liten. Men ju äldre han blev desto mer saknade jag att ha en trädgård. Jag ville bo på ett lite lugnare ställe, och utanför stan. Nu har vi både närheten till havet, stan och förskola.

Var trivs ni bäst i ert hem?
– De öppna ytorna i vardagsrum och kök är vi väldigt mycket i. I vardagsrummet valde jag till ryggåstak, så det blev ännu mer öppet och högre i tak. Jag valde också till en kamin, så vi umgås mycket i sofforna runt den om kvällarna på vintern.

–  Jag är väldigt nöjd med det lilla allrummet intill våra sovrum. Där har jag valt att ha min teve. Jag ville inte ha den i vardags-rummet, det känns trevligare utan när man har gäster. Så då är det perfekt att ha den i den mer privata delen av huset.

 

Köksö Optimal 134

Du jämförde flera husleverantörer i början. Varför föll valet på LB-Hus?
– Jag tyckte mycket om standardvalen hos LB-Hus, det är mycket som ingår redan från start. Till exempel kakel och klinker, vilket gjorde mycket för mig – jag visste att jag ville ha det i både tvättstuga, hall och badrum. Dessutom fanns massa fina tillval, som kan lyfta huset ännu mer.

Hur ser du tillbaka på din husresa, nu när husetstår färdigt?
– Allt har funkat bra, både byggprocess och kontakt med alla inblandade. Jag såg att mina önskningar kunde uppfyllas i det här huset, men det var knappt jag trodde det var sant när vi hade kommit i mål, och att det blev så bra. Jag kände mig väldigt glad över alla val – det kändes jättebra att se det klart. Jag är så nöjd med hela resan.

Matplats Optimal 134
Allrum Optimal 134

Mikaelas tips till dig som funderar på att bygga

• Få tips och inspireras av andra som också bygger eller har byggt. Mina föräldrar gjorde samma resa fast några år tidigare, så jag fick en hel del råd från dem.
• Lägg ner mycket tid och tanke bak-om alla beslut – det finns många viktiga val att göra. Du ska känna dig nöjd när du kommit i mål.
• Ta lite i taget, och känn in. Proces-sen kan fortsätta även när huset står färdigbyggt. Vi är på gång med altan och trädgård som ska bli färdiga i vår. Så småningom ska det byggas ett garage också, men en sak i taget.

Se en rundtur av huset här!

Master bedroom Optimal 134
Klädkammare Optimal 134
Bad Optimal 134

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.