Familj: Amjad, Aisha och döttrarna Rima 13 år, Lina 9 år och tvillingarna Sara och Mona 7 år

Bor: I ett LB Optimal 178 i Bromölla

Byggår: 2018


”Gott om utrymme för vår stora familj och för tid tillsammans”

När man som Amjad och Aisha har fyra barn och viktiga jobb som läkare respektive samhällskommunikatör för nyanlända, finns det tre saker som toppar kravlistan för ett hus: utrymme, totalentreprenad och nyckelfärdigt utförande.  Detta, och en hel del annat, hittade de hos oss och i husmodellen LB Optimal 178.

Hur började er husresa?
– Vi ville flytta till hus och visste från start att vi varken hade tid eller lust att renovera. Det var nybyggt som gällde och eftersom vi bor i ”LBHus-land” – alltså i Bromölla där bolaget tillverkat hus ända sedan 1950-talet – fanns ni ”top of mind” och hade en husmodell som passade våra behov perfekt. Dessutom hade vi hört mycket gott från bekanta som byggt LB-Hus så valet var ganska enkelt. Vi jämförde med några andra leverantörer men har bara haft aktiv kontakt med er på LB-Hus. När vi var i visningshuset tyckte vi att kvaliteten kändes hög och efter ett väldigt fint möte med säljaren Paul bestämde vi oss för ett LB Optimal 178.

Vad var det ni föll för med LB Optimal 178?
– Vi behöver ju en hel del yta och många sovrum eftersom vi är 6 personer i familjen så storleken spelade stor roll. Vi fastnade också för att den här husmodellen har förhöjt väggliv så att alla kvadratmeter kan utnyttjas maximalt, också på övervåningen. Planlösningen med öppna ytor på bottenvåningen och mycket ljus överallt var också med på vår önskelista.

Gjorde ni några tillval?
– Ja, det blev en del, vi har ganska höga krav när det gäller funktion och känsla. Vi valde centraldammsugare och formpressade innerdörrar. Vi valde en annan kökslucka och köksö och den är vi väldigt glada för – där sitter vi väldigt ofta, det är liksom kring den vi träffas på dagarna för att äta frukost, baka och laga mat. Och så kaminen! Den gör jättemycket för känslan på den öppna bottenvåningen. Vår tvättstuga är standard men verkligen ett rum som vi uppskattar – bra med utrymme och rejäla material – det tvättas en hel del här hemma och det betyder mycket att det är trevligt.

Vad gillar ni allra mest med att bo här?
– Vi trivs bra med livet här i huset och med att ha tid över för varandra och slippa underhåll.  Att huset har gott om utrymme och många fönster som ger ljus hela dagen känns också värdefullt. Vi älskar att grilla, vara aktiva utomhus och att bo här nära sjön och naturen i ett lugnt område med mycket barn. Ute har vi fixat det mesta – byggt ett trädäck, lagt en mur, planterat häck och så uterummet nu senast. Vi pratar om att ett spa-bad skulle vara pricken över i:et så kanske blir det ett sånt i framtiden.

Har ni några goda råd när det gäller att välja husleverantör – vad är viktigast att tänka på?
– Att verkligen kolla upp vad som ingår i erbjudandet och att bolaget har bra garantier så att man känner sig trygg. Hos er var det till exempel väldigt tydligt vad nyckelfärdigt innebär och hur processen går till från start till mål. Många andra leverantörer är luddiga och det är en anledning att bli tveksam. Vi är väldigt nöjda med att vi valde att bygga med LB-Hus och har fått bra service, hög tillgänglighet och så den höga standarden som är en riktigt stor fördel.

Tips och tankar till er som funderar på att bygga:

  • Tvekar ni? Bygg nytt! Visst är det lite jobbigt med många beslut och val i början av processen men det är mycket mindre pressande än att renovera och inte veta vilka överraskningar som dyker upp. Vi skulle definitivt välja att bygga nytt igen.
  • Om ni bygger ett större hus, välj till centraldammsugare. Det underlättar städningen väldigt mycket. Vi önskar att vi hade installerat ytterligare några uttag, så ta i med antalet för säkerhets skull.

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.