”Så bekvämt att bara kunna flytta in”

Familjen Pelkonen-Karlsson hade tittat på flera gamla hus när de upptäckte att LB-Hus hade tre tomter till salu i Olstorp utanför Gråbo.

– Vi kände direkt att vi ville bo här. Att bygga hus på totalentreprenad var helt rätt för oss som har små barn och heltidsjobb. Det var så bekvämt att bara kunna flytta in i ett nybyggt hus, berättar Nina Pelkonen.

– Att bygga nytt blir faktiskt mycket billigare än att köpa ett gammalt hus i Göteborgsområdet och renovera det. Vi är glada att vi tog det här steget inte minst för barnens skull. Det här är en bra miljö att växa upp i, säger Nina Pelkonen och Matti Karlsson.

De berättar om alla barnfamiljer som flyttat in i området, om förskolan som ligger på gångavstånd och om sjöar, skogar och härlig natur på nära avstånd. Familjen valde enplanshuset LB Optimal 133. Ett enkelt val, enligt Nina och Matti.

LB Optimal 133 passar bäst på den här tomten. Planlösningen är helt perfekt för vår familj med två små pojkar. Barnen har ett eget allrum där de har alla sina grejer. Planlösningen funkar också bra när barnen blir lite äldre och vill ha en egen vrå med kompisarna.

Familjen valde ryggåstak i kök och vardagsrum, stora glaspartier, glasdörrar, braskamin och spotlights i fönster och ute på fasaden.

– Visst var det mycket att ta beslut om när tillvalen skulle göras. Men det gick ändå ganska smidigt. Vi hade god tid på oss och behövde inte stressa fram besluten. Vi fick också bra tips av LB-Hus säljare om vad man ska tänka på, till exempel att lägga till fasadbelysning.

Husets inredning domineras av vita nyanser, men den kan bli mer färgrik i framtiden.

– Vi vill bo in oss i huset och känna efter vad som passar. Just nu känns det bara helt underbart att ha landat här. Dessutom har vi samma boendekostnad idag som för vår tidigare lägenhet på 60 kvm. Och då bor vi ett helt nytt hus som är mer än dubbelt så stort. Det känns riktigt gott. 

Familj: 
Nina Pelkonen, Matti Karlsson och sönerna Noah, 5 år, och Eliah, 3 år
Bor: 
I ett LB Optimal 133 i Olstorp, strax utanför Gråbo norr om Göteborg
Byggår: 
2015-2016

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp? När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta din lokala säljare, så ser vi vad vi kan hjälpa dig med. Vi hörs!