”Här ska vi bara njuta av varandra och livet!”

Christina och Conny har byggt ett hus som är skräddarsytt för deras läge i livet. De har båda passerat 70-strecket och vet vad de vill ha och vad de vill slippa. Christina har faktiskt aldrig bott någon annanstans än på Fyrbyvägen i Norrköping; flytten till Seniorhuset, som byggts på en avstyckad del av pappans tomt, gick från en treplansvilla några gatunummer bort.

– Det allra bästa med vårt hus är lättheten – det är tröskelfritt, lättskött och lättstädat. Vi har valt att hålla även utemiljön så gott som underhållsfri. Vår entreprenör fixade klart stensättningen redan innan vi flyttade in och i slutet av sommaren var också vårt 120 m2 stora trädäck med spabad på plats. Därifrån kan vi njuta av grannens härliga trädgårdsgrönska.

– Vi är väldigt nöjda med alla våra tillval – med köksön, centraldammsugaren, extra belysning både ute och inne, braskaminen och den automatiska garageporten. Men allra gladast är vi för att vi glasade in lilla altanen, där kommer vi att sitta nästan jämt. Dessutom är läget en väldigt stor fördel. Att bo granne med min 93-åriga pappa är värdefullt både för oss och resten av familjen.

Helt rätt planlösning utan trappor

– Vi visste att vi ville ha ett enplansboende och eftersom vi har snickrat färdigt så för oss var det en självklarhet att vi skulle ha ett nyproducerat hus på totalentreprenad. Att det blev just LB Senior 103 berodde på planlösningen med två toaletter, stort sovrum och bra hall. Vi fastnade direkt för det när vi kollade på nätet.

Klara besked och en smidig process

– Vår entreprenör och LB-Hus säljare har varit fantastiska under vår husbyggarresa. Ja, det gäller alla hantverkare – från anläggning till el. Det kan till viss del bero på att vi redan från start sa att vi visst är trevliga men om något blir fel blir vi värre än ”Arga snickaren”.  Hela processen har gått väldigt bra. Vi fick tydliga besked om nästa steg och en checklista att följa, men man kan inte säga att det är avkopplande att bygga hus – däremot var det både roligt och spännande.

Tips till dig som ska bygga

  • Vad är ”god arbetsbelysning” för dig? Vi gjorde tillval för att få mer belysning i köket.
  • Be om hjälp när det gäller husets placering med tanke på väderstreck och insyn. Vår säljare tipsade oss om att spegelvända huset och lägga garaget mot grannen.
  • Var påläst och fråga runt när du väljer husleverantör och entreprenörer. Är de flesta nöjda? Vad är de missnöjda med? Jämför och kolla upp.
  • Titta på visningshus och var öppen för inspiration i alla sammanhang.

Reportage från Vimmerby Tidning

Detta måste läsas - Klicka här!

Familj: 
Christina Göransson och Conny Brolin
Bor: 
I ett LB Senior 103 i Norrköping
Byggår: 
2017/2018 – inflyttning i maj 2018

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp? När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta din lokala säljare, så ser vi vad vi kan hjälpa dig med. Vi hörs!