Om oss

LB-Hus är en av landets största husleverantörer av nyckelfärdiga småhus på totalentreprenad och en del av koncernen Svensk Husproduktion .

Genom våra husserier erbjuder vi färdigpaketerade huskollektioner med segmentets högsta standard – och generösa ändringsmöjligheter inom givna ramar.

Tack vare hög grad av standardisering, aktiv produktutveckling och stor prismedvetenhet – ger vi våra kunder Mest hus för pengarna.

Auktoriserade säljare

Våra säljare är utbildade och auktoriserade av branschorganisationen för de svenska trä- och möbelföretagen – TMF.

Kundnöjdhet i fokus

Vi på LB-Hus arbetar ständigt för att utveckla och förbättra vårt erbjudande i alla led. Därför utför vi kundnöjdhetsmätningar (NKI) genom Prognoscentret AB som är marknadsledande aktör inom området.

Trygg hustillverkare

Ett starkt ägarskap skapar trygghet. Vi ingår i koncernen Svensk Husproduktion, som ägs av Profuragruppen, som är en kapitalstark och långsiktig ägare.

Nyheter från LB-Hus

Är du nyfiken på vad som händer på LB-Hus? Senaste nytt och aktuella händelser finner du via våra sociala medier – Facebook, Instagram, Youtube och LinkedIn.

Med lång erfarenhet

LB-Hus grundades år 1957 av Lennart Bengtsson i skånska Bromölla, där huvudkontor och produktionsanläggning ligger än idag. Sedan dess har LB-Hus levererat mer än 43 000 hem, under drygt 65 år på den svenska småhusmarknaden.

Lennart var en pionjär i branschen och man var bland de första i branschen att leverera prefabricerade trähus på ett enda kontrakt – det vi idag kallar totalentreprenad. Det var kärnan i Lennarts vision på 50-talet. Det skulle vara tryggt och enkelt att bygga sig ett riktigt bra hus.

Detta arv har vi förvaltat. Våra husserier har segmentets högsta standard – till marknadens vassaste erbjudande.

Jobba hos oss

Med husfabrik och administration i Bromölla, och säljkontor från Umeå i norr till Landskrona i söder, levererar LB-Hus svenska trähus till nöjda kunder över hela landet. Att jobba hos oss innebär att du blir en viktig del i den processen. Med grundläggande värderingar som kvalitet, kunskap, kreativitet och innovation jobbar vi framåt mot samma mål – nöjda kunder. Så snart vi har en ledig tjänst publicerar vi informationen på den här sidan.

Har vi inga utannonserade tjänster är du alltid välkommen att sända en spontanansökan till: ansokan@lbhus.se

Vi sparar alla spontanansökningar i sex månader. Är du fortfarande intresserad av att arbeta hos oss efter den tiden kan du skicka in en ny ansökan.

Framtidsfabriken i Bromölla

Vår husfabrik är en av landets mest moderna med en total produktionskapacitet om drygt 1000 hus per år.

Vi gör kontinuerligt investeringar som ökar graden av industriellt byggande och tar nya vägar för att ständigt utvecklas inom standardisering, arbetssätt och automation.

Med hållbarhet som vägledning

LB-Hus hållbarhetsarbete omfatta av en helhetssyn på miljö, samhällsutveckling och människan – från första pennstteck till färdigt hus. Hållbarhetsarbetet är en naturlig del av vår verksamhet och är ett prioriterat område både idag och i framtiden.