Hjälp på vägen

Här hittar du tips kring en del viktiga saker och förklaringar på några av de begrepp du kan stöta på i husbyggarsammanhang. Det här med att bygga hus är ju stort och det är mycket att ta in och hålla reda på i processen. Vare sig du väljer att bygga med oss eller någon annan vill vi gärna dela med oss lite av våra erfarenheter, vi har ju varit i branschen ett tag nu.

Köpa tomt

Vi vet att det kan vara en utmaning att hitta drömtomten, eftersom det råder brist på tomtmark nu och sannolikt för lång tid framöver. Vi kan inte lova att vi kan hitta tomten åt dig, men vi kan dela med oss av tips och råd som hjälper dig att bli med tomt på ett smartare sätt.

Kalkyl och ekonomi

Här berättar vi mer om vad du bör tänka på när du jämför kostnader mellan att bygga nytt och köpa begagnat, vad du ska tänka på när du går till banken för att låna pengar och hur vi kan hjälpa dig att få en överblick av kostnaderna för att bygga ett LB-Hus.

Bygglov

Vad innebär det egentligen med ett bygglov, en detaljplan eller ett förhandsbesked? Vi reder ut en del begrepp och lotsar dig fram bland termerna som kan vara bra att ha koll på inför köp av tomt.

Byggordlista

Husbranschen vimlar av termer som ibland kan göra det svårt att hänga med. Här har vi listat de viktigaste begreppen.

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp? När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta din lokala säljare, så ser vi vad vi kan hjälpa dig med. Vi hörs!

Vill du beställa våra huskataloger?