Totalentreprenad

Med vår totalentreprenad innebär det att du skriver ett enda kontrakt med oss och du får fast pris och fast byggtid. Detta är bästa alternativet för dig som vill bygga nytt hus som är grundmålat och inflyttningsklart, utan att lägga tid på att anlita hantverkare och entreprenörer. Hos oss ingår det bland annat alltid platta på mark med vattenburen golvvärme, grundmålad, stående träpanel, aluminiumklädda lågenergifönster och mycket, mycket mer.

Låter det krångligt? Inte alls. Se här: Totalentreprenad enligt LB-Hus och Nyckelfärdigt enligt LB-Hus

I vår byggordlista har vi listat de vanligaste begreppen som kan dyka upp när du bygger hus.

1.Grund- och markarbeten

Hos oss ingår grundläggning med platta på mark och vattenburen golvvärme som standard. Utöver grunden ingår schakt- och markarbeten sam VA-ledningar, enligt förutbestämd standard.
Läs mer om vår grundläggning

Stående träpanel

2. Fasad

Stående träpanel är standard men som tillval finns även putsad fasad, tegelfasad, liggande träpanel eller stående funkispanel. Läs mer om våra fasader

Fördelningsskåp

3.Våtsäkerhet

Vattenskadesäkra hus med rör-i-rör-system och fördelningsskåp för såväl tappvatten och golvvärme.

Yttervägg

4.Väggar

Ytterväggarna är 245 mm tjocka och uppbyggda med energiregelteknik som förhindrar köldbryggor. Våningshöjden är 2,5 m på entrévåningen.
Här kan du läsa mer detaljerat om våra ytterväggar

5. Provtryckning

Vi provtrycker alltid våra hus. Den höga tätheten ger dig lägre energikostnader och högre komfort.

Grundmålning

6. Grundmålning

Fasadpanelen fabriksgrundas med Alcro Bestå grundfärg och ändträet oljas.

Elitfönster

7. Aluminiumklädda fönster

Original Alu Objekt kommer från Elitfönster och är ett av marknadens mest energieffektiva fönster med aluminiumklädd utsida

8. Energi och miljö

Att bygga ett energieffektivt hus handlar inte bara om isolering. Hög täthet i klimatskalet är också en mycket viktig förutsättning för en låg energiförbrukning och bidrar till ökad komfort. Dessutom elimineras riskerna för fuktskador. På LB-Hus utformas därför alla detaljer med stor omsorg. All el dras till exempel i ytterväggarna direkt i fabrik för att undvika otätheter och diffusionsspärren.