Titta in i vårt visningshus i Stockholm!

Att besöka vårt visningshus i Vendelsö, söder om Stockholm, ska kännas som att kliva in i ett hem. Det ska kännas tryggt och gediget direkt. Det tycker vår säljare Jens som hjälper besökare att förverkliga sina husdrömmar i vår populära 1,5-plansmodell LB Optimal 153.

Huset har vit puts, kort takfot och svarta detaljer så som tak, takavvattning och fönster.

– Att besöka ett visningshus är en viktig del i att börja hitta sitt nya hem. Då tror jag det är betydelsefullt att man kommer in i ett hus som känns hemtrevligt och inspirerande. Att vi har kontor i visningshuset gör att man får smaka på husets kvaliteteter direkt och öppnar upp för att ha med hela familjen på möten. Medan vi diskuterar materialval och budget kan barnen leka i rummet bredvid, säger Jens.

Jens har en bakgrund som fotograf och ett öga för detaljer och estetik. Något som fick komma till nytta i inredningsarbetet.

– Målet var att skapa ett showroom med alla möjliga tillval för att ge en bild av hur det kan se ut som bofärdigt. Vi har tänkt igenom allt från golv till köksluckor och kökshandtag, och vill att det ska upplevas luftigt och dynamiskt med en mix av materialval. Det ska kännas trendigt och i tiden.

Visningshuset står på en tomt i Vendelsö – ståtligt, tydligt och med goda förbindelser.

– Vi vill att alla enkelt ska kunna ta sig hit både kommunalt och med bil. Parkering finns utanför och alla som går förbi ser att det är ett LB-Hus.

Klassiskt och industriellt i ett

Husmodellen LB Optimal 153 kan beskrivas som den klassiska 1,5-plansvillan – men i modern tappning. Besökare möts av en putsad fasad, svarta dörrar och svarta fönster med spröjs.

– Många som kommer hit får direkt en wow-känsla just av exteriören. Vi vill visa hur man med enkla medel kan göra ett klassiskt hus i industriell stil.

– Tillvalet putsad fasad är ganska unikt för LB-Hus, inte alla husleverantörer kan erbjuda det. Ett putsat hus passar lika bra i ett villaområde i Stockholm som på Västkusten eller Österlen. Eller varför inte på Gotland.

Inte bara exteriören gör intryck.

– Vi har möblerat trendigt och valt till detaljer som gråtonat parkettgolv och svartfogat kakel i badrummet för effekt. Vi har också valt en braskamin med en modern glaslucka. Det ska kännas fint och ombonat.

– Visionen var att skapa en miljö där så många som möjligt ska trivas. Vi vill visa att det inte behöver kosta mycket att anpassa huset med enkla tillval.

Stora ytor och inbjudande kök

LB Optimal 153 karaktäriseras av generösa utrymmen. En välkomnande entré, stora sällskapsytor och rejäl tvättstuga, här med tillval som ger extra mycket skåpförvaring och bänkarbetsyta.

– Som många andra fastnar jag för köket och den öppna planlösningen. Jag lagar själv mycket mat, och det är där jag ofta hamnar med vänner och familj. Då är det härligt att kunna ha plats att umgås i och runt köket, säger Jens.

Kökspaketet “industriell stil” har vitvaror och hyllor i svart stål, restaurangkakel, mörka luckor och svarta handtag. Den inbyggda diskmaskinen är också en populär detalj.

– Det är ett stilrent kök som verkar gå hem hos många. Det har hänt flera gånger att kunder har valt just det här köket rakt av, till och med färgkoden på väggarna, även om de var helt säkra innan att de skulle ha ett klassiskt allmogekök. Det är ett tecken på att vi har gjort bra och inspirerande val!

Flexibelt och snällt för plånboken

Att bygga ett 1,5-planshus med oinredd övervåning är ett smart alternativ för den som vill kunna utöka utrymmet på sikt.

–  Då kan familjen välja att inreda övre plan när det passar behov och budget. Vi är duktiga på att göra kund- och tomtanpassade hus, men det är just våra Optimalhus, med färdiga tillval och satta priser, som är de absolut mest prisvärda.

Alla husintresserade är välkomna till Vendelsö, både på privata möten och öppna visningar.

– Det som är så roligt med det här jobbet är att ingen husplan är den andra lik. Vi möter familjer med olika behov, smak och stil, där vi får vara med och förverkliga deras husdrömmar.