Titta in i vårt visningshus i Stockholm!

Kaffet står på, det doftar av varma bullar… Att kliva in i vårt visningshus i Vendelsö, söder om Stockholm, ska kännas som att kliva in i ett hem. Det tycker vår säljare Pernilla som hjälper besökare att förverkliga sina husdrömmar i vår populära 1,5-plansmodell LB Optimal 153.

 

– Jag tror det är viktigt för känslan när man ska bygga hus, att man kommer in till något hemtrevligt. Att vi har kontor i visningshuset öppnar också upp för att ha med hela familjen på möten, och att man redan då kan få en känsla av husets kvaliteteter. Hit är alla  välkomna att känna på atmosfären och klämma på detaljer, säger Pernilla. Sedan februari i år står det nya visningshuset uppe på en tomt i Vendelsö – ståtligt och tydligt och med goda förbindelser.

– Vi vill att alla enkelt ska kunna ta sig hit kommunalt. Och att alla som går och åker förbi ska se huset direkt.

Huset har vit puts, kort takfot och svarta detaljer så som tak, takavvattning och fönster.

Klassiskt och industriellt i ett

Pernilla har sålt hus i sjutton år. När hon tog uppdraget med det nya visningshuset var passionen den starka drivkraften.

– Jag var så himla ivrig att få till ett nytt visningshus, så jag tog på mig det! Det är roligt att få helt fria händer.

Valet föll alltså på ett LB Optimal 153. Den klassiska 1,5-plansvillan – men här utformad i modern tappning. Besökare möts av en putsad fasad, svarta dörrar och svarta fönster med spröjs.

– Många som kommer hit får direkt en wow-känsla just av exteriören. Vi vill visa hur man med enkla medel kan göra ett klassiskt hus i industriell stil, fortfarande inom ramen för standard. Inte bara exteriören går i det industriella temat.  Vi har möblerat enkelt och valt till detaljer som gråtonat golv och svartfogat kakel i badrummet för effekt. Vi har också valt till en modern braskamin med en glaslucka som går att dra upp. Det ska kännas fint men inte för fancy. Man ska känna att det är ett hem, inte gå runt och tassa på tå.

– Visionen var att skapa en miljö där så många som möjligt ska trivas. Vi vill visa att det inte behöver kosta mycket att anpassa huset med enkla tillval.

Stora ytor och inbjudande kök

LB Optimal 153 karaktäriseras av generösa rum. Stor entré, stora sällskapsytor, stor klädvård.

– Personligen gillar jag särskilt det stora köket och de enorma umgängesytorna. I vardagsrummet kan man säkert sitta minst trettio personer. Och såklart att det är bra med förvaring, det gillar alla. Tvättstugan har vårt tillvalspaket med extra mycket skåpförvaring
och mer bänkarbetsyta.

Pernilla dröjer sig kvar en stund vid köket.
– Det bjuder in till matlagning. Vi valde kökspaketet som heter industriell stil med vitvaror och hyllor i svart stål, restaurangkakel, mörka luckor och svarta handtag. Den inbyggda diskmaskinen brukar också gå hem. Det är ett stilrent kök, och tacksamt att mjuka upp med till exempel örter och snygga salt- och pepparkvarnar.

Flexibelt och snällt för plånboken

Att bygga ett 1,5-planshus med oinredd övervåning är ett smart alternativ för den som vill kunna utöka utrymmet på sikt.

– Då kan familjen välja att inreda övre plan när det passar behov och budget. Vi är duktiga på att göra kundanpassade hus också. Men det är just våra Optimalhus, med färdiga tillval och satta priser, som är de absolut mest prisvärda. Alla husintresserade är välkomna till Vendelsö både på privata visningar bokade i förväg, och öppna visningar som oftast är på söndagar.

– Det som är så roligt med det här jobbet är att ingen husplan är den andra lik. Vi möter olika familjer med så olika smak och stil. Vi får vara med och förverkliga drömmar.