Enplanshus

1-planshus är starkt förankrade i byggnadstraditionen i stora delar av vårt land. Och det är inte konstigt alls. Husen utnyttjar kvadratmeterna väl eftersom varken trappor eller taklutningar äter upp utrymme. Hur stort vill du bo? Idag erbjuder vi 1-planshus från 90 till 173 m2. De mindre modellerna är också populära att bygga som fritidshus och ger dig ett vinterbonat sommarhus med villastandard.

Välplanerade enplanshus med smart planlösning

Enplanshus är det perfekta valet för dig som vill slippa trappor och ha allt samlat på ett plan. Ett välplanerat enplanshus har många fördelar och det är inte konstigt att modellerna är populära. Med en smart planlösning finns det stora möjligheter att ha både härliga, öppna ytor med ryggåstak och sovrum för både den stora och den lilla familjen. Hos LB-Hus kan du välja mellan en rad olika planlösningar bland våra enplanshus, allt för att du ska hitta den perfekta enplansvillan för just era behov och önskemål. Titta närmare på våra husmodeller och få inspiration till att bygga ditt nya drömhus.

 

Stora enplanshus i vinkel

Med vinkelhus får ni mycket boyta och samtidigt möjlighet att skapa en trevlig uteplats som är skyddad från både vind och insyn. Dessutom är vinkelhusen väldigt snygga som husmodell. Ett stort enplanshus i vinkel med en boarea på över 170 kvm passar den större familjen. I vårt sortiment finns även fina enplanshus i flexibla modeller med tre sovrum som enkelt kan förvandlas till fyra. När behovet av ett fjärde sovrum inte längre finns går det att använda rummet som till exempel kontor eller klädkammare. Gemensamt för enplanshusen i vinkel är att det finns gott om stora och öppna gemensamma ytor att umgås på.

 

Ryggåstak och stora fönster ger härlig känsla

Att ha högt i tak ger en härlig, öppen känsla i huset. För att få maximal effekt av detta används ett så kallat ryggåstak. Då är det öppet hela vägen upp till nock, vilket ger riktigt generös takhöjd på ditt 1-planshus. Stora fönsterparti släpper in både mycket ljus och ger en härlig känsla. Det naturliga ljuset är dessutom viktigt för att människan ska må bra, särskilt under de lite mörkare årstiderna. I ett fint 1-planshus med ryggåstak och stora fönster på naturnära tomter kan du också få känslan av att vara riktigt nära omgivningarna utomhus.

 

Med inbyggt eller fristående garage

En nyckelfärdig enplansvilla kan kompletteras på flera sätt för att du ska få ditt drömhem. Något som många önskar är ett garage eller carport på tomten. LB-Hus erbjuder möjlighet till både vidbyggda, kopplade, integrerade och fristående garage till våra enplanshus. Det finns garage som rymmer en eller två bilar och som har bra förvaringsutrymmen i form av förråd. Ett inbyggt garage blir helt integrerat med enplansvillan vilket gör det möjligt att gå direkt till garaget, utan att behöva vara utomhus. Med ett fristående garage eller carport har du andra möjligheter kring placeringen på tomten, och kan vara mer flexibel i val av plats.

 

Modern eller lantlig stil i färger som vitt och rött

Ett nybyggt enplanshus kan utformas på många olika sätt för att passa in i omgivningen. Vi har modeller i allt från traditionell och lantlig stil till ett mer modernt utseende. Husen går att få grundmålade i ett antal olika grundfärger som exempelvis vitt och rött. Några av våra hus har en så kallad amerikansk veranda, medan andra modeller kan fås med ett uterum. Om du är intresserad av att bygga ett enplanshus får du gärna kontakta oss genom din lokala säljare. Vi hörs!