Familj: Pernilla, Jimmy, Cassandra 16 år, Filippa 10 år och så Junior, fransk bulldog

Bor: I ett LB Optimal 161 med sadeltak i Häljarp utanför Landskrona

Byggår: 2018 - inflytt december 2018


”Vårt hus är en viktig bit i enkelt-att-leva-pusslet”

Hej

Jag vet inte vilken fas du är i just nu. Om du redan bestämt dig för att bygga nytt eller fortfarande kikar på hus som är till salu. Funderar på om du ska göra vissa delar själv istället för att välja ett nyckelfärdigt hus på totalentreprenad. Om du bläddrar i katalogen för att hitta inspiration och de där avgörande detaljerna – stora och små. Kanske kan min berättelse om våra val och tankar under husbyggarresan vara till hjälp på något vis? Jag hoppas det.

Nu har vi bott i vårt hus i mer än ett år och vi är så nöjda med våra val – både av husmodell och tillval. Vi har byggt nytt förut, för åtta år sedan, och jag visste precis hur jag ville att vårt hus skulle vara den här gången. Att det skulle ha en del för tjejerna och en för Jimmy och mig – med ett badrum var – och öppen planlösning med sköna ytor att umgås på i kök och vardagsrum när man vill umgås.

När vi tittade på husmodeller hittade vi ganska snabbt LB Optimal 161 och såg att det kunde ge oss den vardag vi ville ha. Och eftersom vi hade möjlighet att välja alla de tillval vi önskade oss så blev det väldigt få kompromisser. De behövs liksom inte när grundstandarden är hög och både huset och tillvalen har en väldigt rimlig prislapp.

Bekvämt, snyggt och enkelt

LB-Hus grundstandard är verkligen hög – helkaklade badrum och klinkers i hallen ingår till exempel, hur bra är inte det? Men tillvalslistan är också av bra kvalitet och vi klickade för ganska många – eftersom vi lärt oss vad vi vill ha, vad som gör skillnad och ger just oss mervärde.

Vi valde bland annat till isolerade innerväggar och massiva innerdörrar för att hålla ljud i rätt rum, tonårslivet ska få låta men måste inte störa. Vi har ett kök med rostfria vitvaror och inbyggd diskmaskin som ingick i ett premiumpaket, ett sådant tog vi också till klädvårdsdelen. Och så valde vi till köksö med vinkyl. Badkar i stora badrummet och 60×60 cm kakelplattor unnade vi oss också. Och så föll vi för ett annat golv än standarderbjudandet.

Är bra ljus och möjligheten att variera det viktigt för dig? Det är det för oss så vi valde dimbar belysning i hela huset och spotlights i alla tak och fönstersmygar; det är så skönt att slippa ha plats för lampor i fönstren. Vi gjöt en pool också, när vi ändå var igång med att skapa det optimala hemmet för vår familj. Vi saknar ingenting och känner verkligen att vi fått mest hus för pengarna, precis som vi blev lovade.

För oss fanns inget annat

Vad funderar du mer på … kanske på om totalentreprenad och ett nyckelfärdigt hus är rätt för dig? För oss fanns ingenting annat än det ens på kartan. Att bara ha ett enda kontrakt för alla delar passade verkligen oss och det var så skönt att kliva in i ett färdigt hus och börja bo direkt. För mig som älskar form, och inredning ligger det stor njutning i att möblera och fixa – rum för rum. Att vi valde ett prisvärt hus betyder att vi kan köpa en och annan av de designmöbler som jag är så svag för. Och att vi har möjlighet att resa, det är mycket värt för oss.

Du blir nog inte förvånad över att vi lejde bort arbetet ute också och fick vår ”cleana” och lättskötta trädgård i ordning direkt. Vi är ju ute efter att ha så få måsten som möjligt; att bara ta det lugnt vid poolen och på trädäcket. Utomhus är det min favoritplats och inomhus trivs jag och hela familjen allra bäst i sällskapsytan i kök och vardagsrum.

Precis som du vill ha det

Hur jobbigt är det att bygga hus, kanske du undrar? Det är påfrestande och många beslut som ska tas under byggperioden. Men det är jobbigare att renovera och jag skulle välja att bygga nytt – alla dagar i veckan! Det blir inte dyrare, är mindre tidskrävande och så mycket värt att få bo i något som är helt nytt och precis som du vill ha det.

Jag tänker att vårt hus är en viktig bit i enkelt-att-leva-pusslet som vi lagt här i Häljarp. Sida vid sida med att ha tjejernas vänner och skolor nära, Helsingborg och Malmö på kort avstånd, skogen inpå knuten och känna havet när vi andas. Här får vi mest av det som vi vill ha och behöver. Jag håller tummarna för att du hittar dina pusselbitar, du med.

/Pernilla i Häljarp

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.