Familj: Sören och Ann-Margreth Månsson

Bor: I ett LB Komfort 107 i Söderköping

Byggår: Inflytt f


"Här bor vi bekvämt med familjen tätt intill"

På den stora tomten i centrala Söderköping har det alltid bott tre generationer på samma gång. Den har gått i arv i Ann-Margreths släkt och i huset som hennes morfar byggt har hon, och Sören bott, fram tills alldeles nyss. I morfars hus bor nu en av döttrarna med sin familj, och en dotter bor i ett annat hus på tomten. Traditionen fortsätter. Det var såklart också här nybygget – ett LB Komfort 107 – skulle stå.

– Det var tanken på att slippa trappor och ha allt i ett plan som väckte idén om att bygga ett nytt, mindre hus. Och vi hade renoverat i flera omgångar. Även om vi tycker att det är roligt så kände vi att det var dags för ett nyckelfärdigt hus och totalentreprenad var självklart. Så skönt att inte behöva ha kontakt med entreprenörer, boka tider och samordna – att några som har kunskap och erfarenhet har ansvaret.

Planlösningen avgjorde 
– Det vi föll för med LB-Hus och 107:an var att huset såg ut att smälta in fint i miljön och att planlösningen passade oss. Vi visste att vi ville ha två sovrum och två toaletter. Vi var på husvisning innan vi  bestämde oss och fick fin kontakt med säljaren från start – det är också viktigt. Vi trivs bra överallt i vårt nya hus. Med att allt är fräscht och i ett plan men en favorit är den inglasade altanen, som vi redan använt jättemycket. Och för oss som hade tvättstugan i ett separat hus på tomten tidigare så är det bekvämt att ha gott om plats för tvättmaskin och torktumlare i badrummet.

Tillval som ger och sparar energi
– Det inglasade uterummet och braskamin är två tillval som vi verkligen njuter av i vardagen. Vi valde också till Lilla solcellspaketet på taket för att bo mer hållbart och sänka vår driftkostnad. Vi ville sätta  solceller på vårt förra boende men där fanns träd i vägen. Nu fick vi möjligheten och det känns bra!

Trädgården nästa!
– Eftersom vi delar tomt med familjen har vi fortfarande tillgång till vår gamla trädgård. Men nu är vi igång med planeringen och tar hjälp av en trädgårdsanläggare för att fixa gräsmattan intill huset och bygga ett litet trädäck. Det ser vi fram emot!

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.