1,5-planshus

1,5-planshusen är våra mest flexibla hus. De kan växa med din familj och dina behov. Dessutom är de yteffektiva – i ett 1,5-planshus kan du få in riktigt många rum på liten byggyta. Ytterligare en fördel är att nästan alla våra 1,5-planshus går att få med oinredd vind. Det är en mycket priseffektiv lösning för dig som vill bygga vidare senare, när behov uppstår och möjlighet finns. Se även Inredd övervåning, nu eller senare?

1,5-planshus med genomtänkt planlösning

Att bygga på 1,5-plan skapar generösa ytor på bottenplan där hela familjen kan umgås tillsammans, medan sovrum och mer privata ytor finns på övervåningen. Den smarta planlösningen gör att ni kan utnyttja varje del av hemmet för boyta, gemensamma utrymmen och bra förvaring. Hos oss på LB-Hus har vi 1,5-planshus i både vinkel och mer traditionella modeller. Husen finns från sex rum upp till åtta rum – här kan verkligen den stora familjen få plats och trivas. I vårt utbud av husmodeller finns 1,5-planshus som går att placera på olika typer av tomter, från små och smala till stora och breda. Våra 1,5-planshus går att få med oinredd övervåning, perfekt när familjen växer och blir flera.

 

Modernt 1,5-planhus i vinkel

Det är populärt att bygga 1,5-planshus i vinkel. Ett vinkelhus skapar ett hem som invändigt skapar härliga, öppna ytor för gemensamt umgänge. Den vinkeln som uppstår utomhus passar perfekt för en uteplats. Den blir en naturlig samlingsplats som är skyddad från både insyn och vind. Titta igenom vårt sortiment av 1,5-planshus och se vilka modeller och färger som du faller för. Vi har allt från hus i väldigt modern design till det mer klassiska utseendet och lite äldre stil – här finns något för alla smaker. I samtliga hus går dessutom planlösningen att spegelvända, om det passar er eller tomten bättre. Du kan även bygga till ett garage.

 

Skillnad mellan 1,5- och 2-planshus

Den stora skillnaden mellan ett hus på 1,5-plan och 2-plan är takhöjden. I ett 2-planshus är det full takhöjd i alla utrymmen och i 1,5-planshusen gör taket ytan intill ytterväggarna inte är möblerbar. Var noga med att kolla upp vad som gäller i just din kommun. Det kan vara så att det till exempel finns en maximal bygghöjd i vissa detaljplaner, vilket såklart påverkar vilken husmodell som ni kan bygga med. Eftersom ett 1,5-planshus oftast har lägre höjd än ett 2-planshus brukar det i de allra flesta fall vara godkänt att bygga med. Ett nybyggt 1,5-planshus har en planlösning som gör att ni utnyttjar ytorna maximalt, trots att övervåningen är en “halv” våning. Kontakta oss så hjälper vi dig med vad du behöver ta reda på!