Braskamin = mysfaktor de luxe!

En braskamin från Contura är ett populärt tillval bland våra kunder. Att investera i en kamin är ett klokt beslut för att inte bara öka värmen i ditt hem, utan också för att skapa en mysig och inbjudande atmosfär. Ljudet av sprakande ved kan vara lika avkopplande som att titta in i elden. En braskamin blir ofta samlingspunkten i hemmet där familj och vänner samlas runt elden för att njuta av värmen och umgås.

Fördelarna med Contura braskamin

  • Effektiv värme: Contura braskaminer är kända för sin höga effektivitet när det gäller att generera värme. Den innovativa designen och högkvalitativa material säkerställer att du får ut mesta möjliga nytta av varje träbit du eldar.
  • Miljövänlig förbränning: Conturas fokus på miljövänlig teknik gör deras kaminer till ett hållbart val. De är konstruerade för att minimera utsläpp och bränna bränslet så effektivt som möjligt, vilket gör dem till ett grönt alternativ för uppvärmning.
  • Elegant Design: Contura kaminer är inte bara praktiska utan också estetiskt tilltalande. Med olika modeller och stilar kan du hitta en kamin som kompletterar din inredning.

Så eldar du på bästa sätt:

  • Använd torrt ved: För bästa resultat, använd torr ved med låg fuktighet. Det brinner renare och ger mer värme.
  • Lufttillförsel: Kontrollera lufttillförseln enligt Conturas instruktioner. En korrekt lufttillförsel optimerar förbränningen och effektiviteten.
  • Regelbunden rengöring: Håll eldstaden ren från aska och sot. Regelbunden rengöring förbättrar inte bara prestandan utan förlänger även kaminens livslängd.