"Hej och välkommen till vår husfabrik!"

Om du kommer till LB-Hus på rundtur så är det troligtvis jag som möter dig med den hälsningen och guidar dig genom vår anläggning. När vi inte har gäster är jag ett stöd till produktionen på linje 5 där vi tillverkar ytterelement till alla våra husmodeller. Jag ansvarar också för våra truckar och kontakten med vår leverantör.

Jag älskar att göra rundturen med en kund som får se sitt hus bli byggt – del för del. Och jag märker att den som sett all den kraft och omsorg vi lägger ner får en större förståelse för att det tar lite tid att bygga ett hus. Det ligger mycket kunskap bakom och vi har den bästa tekniken som hjälp och stöd.

Absolut i framkant
Jag är stolt över att vara en del av LB-Hus erbjudande för jag tycker att det är riktigt, riktigt bra. Eftersom jag har varit en del av LB-Hus ända sedan 2003 har jag följt utvecklingen länge och det har hänt massor! Som jag ser det rör de allra största skillnaderna arbetsmiljö och sättet att driva företaget framåt. Våra ägare visar att de vill ligga i absolut framkant. Vi är den enda hustillverkaren som har en helautoma­tiserad robot – för att det ger en oslagbar precision, färre fel och byggelement med hög kvalitet. Hela vårt lagersystem kan nås via wifi – av alla alltid och smarta datasystem ger oss rätt antal byggdelar i rätt tid för ett effektivt flöde.

Vi har organiserat om fabriken för att kunna jobba smartare med kortare avstånd och färre onödiga förflyttningar. Det är bara några av de satsningar som bidrar till att ge dig ett bättre pris och en finare helhetsupplevelse av ditt nya hus. Det som ska bli ditt hem!

Arbetsmiljön viktigast
Vi kvalitetssäkrar varje moment – kollar så att rätt spik och klammer för materialet använts och att stropparna för att lyfta huset på plats är på plats. Alla de små sakerna som spelar stor roll för slutresultatet. Kvalitet och effektivitet för prislappens skull men i allra viktigast är arbetsmiljön. Det är mycket värt för mig att min arbetsgivare vill att vi ska hålla länge och må bra både nu och i framtiden. Eftersom jag varit här så länge förstår du nog att jag trivs med kollegorna och stämningen också. Med allt, faktiskt.

Om du just har börjat jämföra oss med andra leverantörer vill jag be dig att göra det mycket noggrant. För jag vet att vi oftast vinner matchen och jag vet varför: totalentreprenaden, den höga grundstandarden, kvalitetstänket och tryggheten från start till mål och ännu längre än så. Har du redan bestämt dig? Grattis till ett bra val! 

// Stefan Sallroth, Teknisk support på LB-Hus i Bromölla

Framtidsfabriken i Bromölla

Vår husfabrik är en av landets mest moderna med en produktionskapacitet om cirka 1000 bostäder per år. Kapaciteten dagtid är ca 4 hus per dag.

Nytänkande och erfarenhet

Även om en stor del av momenten i produktionen är automatiserade, så spelar medarbetarnas kunskap och erfarenhet en mycket stor roll för kvaliteten. Det är kombinationen av avancerad teknik och hantverk som är nyckeln.

Investeringar för framtiden

Vi arbetar kontinuerligt med investeringar för att skapa ett bättre logistiskt flöde genom fabriken, samgruppera liknande maskiner och kompetenser samt öka automationsgraden och förbättra arbetsmiljön.

Hårda fakta om fabriken

  • 165 000 kvm fabriksområde. 50 000 kvm under tak, varav 28 000 kvm uppvärmt.
  • Helautomatiskt måleri
  • Helautomatisk kapstation
  • Robotcell för tillverkning av energireglar
  • 5 produktionslinjer för ytterväggar varav 1 automatiserad
  • 1 produktionslinje för bjälklag
  • 3 takstolspressar
  • 3 produktionslinjer för gavelspetsar
  • 1 produktionslinje för bärande innerväggar
  • 1 produktionslinje för garage