Familj: Föräldrarna Olle och Karin, tvillingarna Axel och Sixten

Bor: i ett LB Optimal 171 i Vadstena

Byggår: 2017/2018 – inflytt april 2018


”Vi är väldigt glada att vi valde att bygga nytt istället för att renovera”

Med två små tvillingpojkar och varsitt heltidsjobb att sköta skulle det ha varit närapå omöjligt för Karin och Olle att hinna renovera ett gammalt hus, åtminstone med hälsan i behåll. Men innan de bestämde sig för att bygga nytt så var de med och la bud på ett hus som de trodde var det de ville ha.

– Med facit i hand så känns det väldigt bra att vi inte vann den budgivningen. Vi har alltid tänkt att det skulle vara roligt att få bygga något eget och det känns helt rätt. Det här området är också precis som vi vill ha det – ett nytt bostadsområde med mycket nya hus och barnfamiljer, i både villor och hyresrätter. Det är en fin mix!

Mesta möjliga utrymme

När de fick OK på att köpa hörntomten de köat för, började jakten på det perfekta huset.

– Vi kollade på nätet, beställde hem kataloger och träffade ett par andra leverantörer. Först var vi inne på enplanshus men eftersom vi behövde ganska många kvadratmeter skulle det kräva mer tomtyta än vi fick bygglov för. Vi åkte till Stockholm för att gå på visning av ett LB Optimal 171 och det blev just ett sådant 1,5-planshus som vi sedan bestämde oss för.

– Ryggåstaket, golv-till-tak-fönster, spotlights i alla fönstersmygar, braskamin och värmegolv istället för element även på ovanvåningen är tillval som gör väldigt mycket för den sköna känslan här hemma. Och vårt liv i huset blir smidigare tack vare de dubbla ugnarna i köket, spikvänliga OSB-skivor i väggarna och den extra vattenutkastaren på baksidan. Vad vi märkt hittills så är det inte något som vi missat, det känns ju bra såklart.

Olle har hunnit rulla ut gräsmattan och satt plattor, nästa steg blir en häck och ett staket runt uteplatsen. Och kanske längre fram ett Attefallshus.

– Det är en senare fråga. Just nu njuter vi av att ha en egen trädgård med stora ytor för pojkarna att leka på – det var efterlängtat!

Tips och tankar till er som funderar på att bygga nytt:

  • Ett ”begagnat” hus kan vara nyrenoverat men inte precis som ni egentligen skulle vilja ha det. Att själv få bestämma och prioritera känns fantastiskt.
  • Visst kräver byggprocessen engagemang men med ett nyckelfärdigt hus med hög grundstandard är valen inte överväldigande många.
  • Hitta en husleverantör som du känner dig trygg med och en säljare som du kan bolla idéer med. Förtroende är viktigt, husbygget är en av livets största investeringar.
  • Välj OSB-skivor i innerväggarna om du har möjlighet! Det är superskönt att slippa sätta plugg.

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.