Familj: Föräldrarna Ulf och Pia, barnen Emmy och Edvin och katten Leia

Bor: I ett LB Optimal 163 på Trummenäs udde, Karlskrona

Byggår: 2016/2017 – inflyttning april 2017


”Vårt hus passar vårt liv och har gott om plats för häng”

För familjen Lindberg är det planlösningen och ytorna som är den stora vinsten med huset på Trummenäs udde öster om Karlskrona. Det är en aktiv kvartett som är glada att ha gott om plats för häng, generöst med förvaring och en rymlig tvättstuga för träningsväskor och matchtröjorna med Ramdala IF på bröstet.

– Vi bodde bara någon kilometer bort tidigare i ett hus från 2003 som blivit för litet. Det var också ett LB-Hus som vi flyttade in i när det var nytt. Vi ville vara kvar i området och när tomterna här på udden släpptes slog vi till meddetsamma. Att det skulle vara ett enplanshus med bra planlösning och kvalitetsmaterial, hade vi också bestämt. När vi jämfört säkert 100 alternativ kände vi att den här husmodellen låg väldigt nära vår dröm.

Traditionellt för en modern livsstil
Att familjen är nöjd med sina val i dag beror till största delen på detta:

– Vi gillar att det är ett traditionellt hus med sadeltak och stående panel – det är vår stil – och vi älskar den öppna planlösningen! Mer förvaringsmöjligheter än vi sett hos någon annan leverantör, stor tvättstuga och bra vitvaror bidrar också till att ge oss ett lite skönare vardagsliv.

– En sak som vi gjort annorlunda än de flesta är att 14-åriga Emmy bor i sovrummet som har egen toalett och direkt anslutning till klädkammaren. Det är vi nöjda med.

Nybyggt och nyckelfärdigt utan tvekan
– Som vi ser det finns det bara fördelar med att bygga nytt hus istället för att köpa ett som behöver totalrenoveras. Du kan utforma det som du vill, på en tomt som du väljer och får ett energieffektivt hus med nya, miljöklassade vitvaror till ungefär samma kostnad. Att välja en leverantör som erbjöd nyckelfärdigt hus på totalentreprenad var det enda alternativet för oss. Det finns ingen ekonomi i att göra vissa delar själv när man räknar in sin egen arbetsinsats och all tid.

Tips till dig som ska bygga hus

  • Se till att få tydlig information om totalkostnaden från säljaren. Du ska få en ärlig kalkyl och känna dig trygg med att den håller.
  • Om du har möjlighet välj en tomt med växtlighet och ”luft” till grannhuset. Vi är så glada för ekarna och den gamla stengärdesgården på vår tomt och för att husen inte ligger så tätt.
  • Bygg en altan direkt! Gräsmattan kan vänta men det är väldigt skönt att kunna njuta av hela huset och slippa sitta i en dammig grushög.
  • Tänk på att det kostar en hel del att fixa utemiljön också – det glömmer man lätt bort.
  • Att måla huset tar mycket tid. Fundera på om du tycker att det är värt att köpa den tjänsten.

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.