Familj: Simon, Matilda och Selma

Bor: I ett LB Optimal 161 i Alvesta

Byggår: 2017/2018 – inflyttning mars 2018


"Kvalitetskänslan är viktig för oss"

När Matilda och Simon började kolla runt bland småhustillverkarna reagerade de ganska starkt på att vissa skrev att deras hus var nyckelfärdiga men att det visade sig att grunden inte ingick i priset. Det tyckte de var vilseledande.

– Det var en av anledningarna till att vi fastnade för LB-Hus erbjudande med totalentreprenad och platta på mark som en självklar del i paketeringen. Hög kvalitet på material och utrustning från kända varumärken med gott rykte spelade också in. Vi har höga krav, särskilt på badrum och kök.

– När vi kikade på andra hus så blev det dyrt att välja till det vi ville ha. Med LB-Hus så låg standarden nära våra önskemål. När man lägger så här mycket pengar på något vill man kompromissa så lite som möjligt.

Familjen Widh har bott i sitt LB Optimal 161 i ungefär ett halvår när vi hälsar på. Lilla Selma strålar som en sol och verkar trivas väldigt bra med tillvaron i det nya huset. Det gör föräldrarna också:

– Vi visste att vi ville ha ett enplanshus och den öppna planlösningen som gör det möjligt att ha kontakt med gäster och resten av familjen när man fixar i köket är perfekt! Matilda älskar att laga mat.

– Ryggåstaket gör verkligen mycket för känslan av rymd. Vi var i ett visningshus med ryggåstak och ett utan, det var ett tillval som vi bestämde oss för direkt. Att gå på visningar för att få en känsla av hur livet i huset kan vara var ett av många kloka tips från vår säljare. Vi bollade mycket med henne under byggprocessen och det fungerade jättebra!

Nytt är förmånligt på flera sätt
– Vår husköparresa började med att vi tittade på äldre hus. Men när vi började räkna blev totalkostnaden hög. Vi fick ett bra pris på tomten här och driftskostnaden är mycket lägre i ett nytt hus; 15 år utan fastighetsavgift känns inte heller fel. Allra bäst känns det att kunna lägga tid på Selma istället på att renovera.

– Vi har kommit i ordning och nått en bra bit när det gäller tomten och utsidan också – just nu bygger vi garage. Näst på tur är plattor på framsidan och plantering av ett japanskt körsbärsträd som en sorts symbol för vår inflytt, det känns fint.

Allra bäst med livet i huset:
Den öppna planlösningen ger en bra känsla och gör det lätt att umgås. Friheten att bara gå rakt ut på däcket med sin frukostmacka.

Om vi vetat då vad vi vet i dag hade vi:
Valt OSB-skivor istället för gips till väggarna för att slippa använda plugg
Satt en extra vattenutkastare på baksidan = smidigare trädgårdsarbete

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.