Familj: Johan, Johanna, Wilda 4,5 år och Leia 2 år

Bor: LB Optimal 151 med vidbyggt garage i Torsnäs, Karlskrona

Byggår: 2017 – inflytt september 2017


”Här får alla i familjen det de vill ha – det är fint att slippa kompromissa”

Tomten intill havet på lantligt läge men med bara 15 minuter till Karlskrona var precis vad Johan och Johanna letade efter när de flyttade hemåt Från Kalmar. Vilket hus skulle passa på den och ge mest utsikt, mest frihet för barnen och mest utrymme för intressen och projekt? LB-Hus säljare hjälpte familjen att hitta rätt. De berättar:

– Vi kikade lite på ett par andra leverantörer men när vi fick grepp om vad som ingick som standard hos LB-Hus bestämde vi oss snabbt. Det kändes väldigt prisvärt. I LB Optimal 151 hittade vi också en husmodell som passade våra önskemål. Eftersom havet ligger nära ville vi ha ett tvåplanshus och komma upp en bit för att få så mycket havsutsikt som möjligt. Och vi ville slippa snedtak i rummen på övervåningen, så två våningar passade oss perfekt.

För att få huset precis som de ville ha det och utnyttja platsens fördelar, gjorde familjen en del tillval. De tänkte dessutom steget längre när det gäller praktiska lösningar för trädgård och garage för att det ska vara enkelt att leva gott i Torsnäs:

– På vår tillvalslista fanns till exempel ett större fönsterparti mot vattnet, balkong, liggande panel, flera tillval i köket och vidbyggt garage. Jag spenderar mycket tid i garaget – det är min ”man cave” och även om jag drömde om ett fristående dubbelgarage så är vi glada att vi valde att ha direkt tillgång från huset; jag är nära familjen även när jag putsar på motorcyklarna, säger Johan.

– Vi var snabba med att få iordning utsidan och passade på att gräva ner ett bevattningssystem som håller gräsmattan grön och fin. Det är verkligen smidigt att slippa vattna och aggregatet är inbyggt i trallen, som vi också fått på plats. Det har blivit lekstuga, friggebod också – det är inte så dumt att Johan har ett förflutet som snickare, fortsätter Johanna.

När familjen i Villa Appzel* började leta hus fanns det väldigt få till salu i kommunen. Och eftersom Johan jobbar till sjöss och ofta är borta var de inte så sugna på att ge sig in i en renovering eller bygga själva. Det var helt enkelt ett nybyggt hus på totalentreprenad som gällde och den höga standarden med helkaklade badrum och kvalitetskök fick dem att fastna för LB-Hus. Det och bemötandet från säljaren Ameli:

– Hon var ett jättefint stöd och hade full koll på allt från kalkyler, husets placering på tomten och praktiska detaljer – från start och under hela byggperioden.

Och här bor de nu – i ett vackert, ljust och rymligt hus på en fantastisk och lugn plats där de kan njuta maximalt av livet här och nu. Så som det blir när det finns tid och pengar över till motorcyklar och träning, jakt och odling, lek och mys – allt det de tycker om att göra, på egen hand och tillsammans som familj.

På instagramkontot @villaappzel kan du se familjens bilder från byggperioden och de fina skördarna från pallkragar och krukor.

Tips och tankar till er som funderar på att bygga:

Om vi hade byggt huset i dag så hade vi:

– Valt golvvärme även på övervåningen – för att slippa element och för den goa känslan
– Satt en altandörr på husets långsida för att kunna öppna upp även där
– Valt att göra ett extra rum på övervåningen – två av sovrummen är större än vad vi behöver

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.