Familj: Per-Martin Persson, Malin Norberg och barnen Tin, Acke och Mynta Norberg.

Bor: Sommarbor i ett LB Optimal 117 på Täppet i Åhus vid kusten utanför Kristianstad.

Byggår: 2015-2016


”Det är så skönt att slippa underhåll och måsten”

Familjen Persson-Norberg bor i villa i Hässleholm och hade tidigare ett äldre sommarhus på tomten i Åhus. I dag är det ersatt av ett LB Optimal 117.  Sommarhuset köpte de av Per-Martins föräldrar och de funderade på att renovera innan de förstod att det skulle kosta minst lika mycket som att bygga nytt. Och ta mycket tid.

– Vi jobbar båda heltid och med tre barn hinner vi inte vara byggmästare. Vi började kolla runt på internet och jämförde olika husproducenter. Några föll bort eftersom vi inte kunde få de tillval som vi ville ha. Vi bestämde oss för LB-Hus eftersom vi kände att vi fick en bra utrustningsnivå som standard och kunde göra de anpassningar vi önskade oss.

– Det känns också kul att det är närproducerat här i Skåne, Bromölla ligger ju knappt en halvtimme bort.

– Vi fick genast en mycket fin kontakt med vår säljare Paul som lyssnade och tog sig tid. Vi låter honom visa vårt hus för nyfikna husspekulanter då och då. Vi är också väldigt nöjda med enkelheten, det var verkligen totalentreprenad och underleverantörerna skötte sig ypperligt.

Att familjen valde LB Optimal 117 beror på att det storleksmässigt passar på tomten och har en bra planlösning – de älskar den öppna känslan och trivs allra bäst i köket.

– Planen är att flyta hit permanent när vi blir äldre. Det är ett rejält hus, vi kan vara här året om och ser fram emot att verkligen vara lediga när vi är här. Det är ju ändå vårt fritidshus, även om Acke tycker att det är större än huset i Hässleholm. Det är ganska mycket mindre men känslan är rymlig, helt klart!

Familjens tips till dig som ska bygga hus:

  • Snåla inte på de saker som man inte ändrar så ofta, som kök och bad. Du ångrar dig bara senare.
  • Be om referenser. Om tillverkaren inte har några nöjda köpare som du kan ringa är det något som är skumt.
  • Ta reda på vad begreppen nyckelfärdigt och totalentreprenad betyder och innebär hos varje tillverkare.

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.