Familj: Kristofer och Olivia, Vilde, Hilma och Elina

Bor: i ett LB Optimal 161 i Ör utanför Växjö

Byggår: 2016/2017


”Allra bäst? De härliga ytorna, braskaminen och de fina badrummen”

Det var planlösningen som charmade familjen Funk/Hagelin i Ör när de bestämde sig för ett LB Optimal 161. Att det skulle finnas tre barnrum var ett måste, för en helg i månaden bor också Kristofers stora dotter i huset.

– När vi började undersöka småhusmarknaden märkte vi ganska snart att LB-Hus definition av nyckelfärdigt och totalentreprenad innefattade mer än många andra leverantörers. Och totalentreprenad var ett solklart val för oss som småbarnsfamilj.

– Vi tittade på enplanshuset som är 163 m2 också men vi gillade den här utformningen bättre. Med två bra och välplacerade badrum och en form som ger ett väldigt fint utrymme för uteplatsen. Att det blev just ett LB-hus berodde på att vi gillade modellen och planlösningen men också på saker som att kaklade badrum ingår som standard och att prisramen kändes okej.

– Det var lagom mycket val, det är fördelen med kataloghus. Men att bestämma vilka tillval man ska unna sig är svårt. Vi började med att klicka i allt vi ville ha och strök sedan på listan och prioriterade tillval som vi inte kände att vi kunde göra själva till en rimlig peng eller arbetsinsats. Ryggåstak, braskamin och köksö är exempel på några av de tillval vi gjorde och är väldigt nöjda med.

Det var Ör som gällde

Olivia och Kristofer funderade på äldre hus att renovera också men eftersom de visste att de ville bo i den lantliga idyllen Ör, där Olivia vuxit upp, var utbudet begränsat.

– De hus vi tittade på var aldrig precis som vi ville ha dem. Och när man som vi ville renovera kök och badrum så blir det dyrt ändå. Och så hittade vi den perfekta tomten.

Nu kvarstår en del arbete på tomten, det ska göras grusgångar, planteras växter och läggas sten och materialvalet är enkelt:

– Det blir kalkstensplattor; Kristofer är från Gotland och vi vill ha lite ”öjn-känsla” här i vårt småländska hem.

Allra skönast med livet i huset

  • Den öppna ytan i kök och vardagsrum – så härlig!
  • Fräscha badrum och rejäl egen tvättstuga – vi kom från en lägenhet med trista badrum
  • Braskaminmyset

Bra att tänka på

Platta på mark ingår i ert pris men markarbetet tillkommer och kan bli kostsamt. Ta in offert från en entreprenör redan innan ni skriver kontrakt så slipper ni en obehaglig överraskning.

Prata med din elektriker så att ni får eluttagen där just er familj bäst behöver dem.

Är du också intresserad?

När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta mig, så ser vi vad jag kan hjälpa dig med.