Laholm

Allarp
ALLARP, etapp II

Här kan du bygga när hav & strand!

Vi har med framgång byggt flera LB-.Hus till nöjda familjer på Allarp etapp I. Nu börjar vi bygga på Allarp etapp II och med vår kunskap om området bygger du tryggt med oss.

Badorten Skummeslövsstrand vid Laholmsbukten mellan Mellbystrand och Båstad expanderar med ökat permanentboende i såväl den traditionella kustbebyggelsen som på ortens nyare bostadsområden.

Förutom närheten till badstrand och natur är Skummeslövsstrand attraktivt genom sitt strategiska läge nära E6. I denna Båstads grannort finns förutom livsmedelsbutik, bageri och restaurang också ett flertal tennisbanor av hög klass.

Skolor: Förskolor i o. F-6 i Skottorp, Högstadium i Våxtorp. Utomhusbassäng i Skummeslöv.

Avstånd:

– Tågstation i Båstad samt flygplats i Ängelholm och Halmstad.

– Laholm 11 km

– Halmstad 31 km

– Båstad 10 km

Tågstation i Båstad, samt i Laholm och Halmstad. E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm. Flygplats i Ängelholm och Halmstad. Buss med Hallandstrafiken.

Tomtpris:

– Stora tomter – 600 kvm – från 895 000:- + anslutningsavgifter.

– Mindre tomter – 250 kvm – från 695 000:- + anslutningsavgifter.

Allarp – den hållbara småstaden. Allarps strategiska placering på gränsen mellan två kommuner, med närhet till både kommunikationer och naturområden, ger området fantastiska förutsättningar för att bli ett exemplariskt bostadsområde.

Området utvecklas från alla aspekter utifrån perspektivet ”Den hållbara småstaden”, som sammanfattas som stadsbyggnad utifrån en Ekologiskt, Socialt och Ekonomiskt hållbar helhet. Området kommer att bli en unik miljösatsning i Laholms kommun, där planeringen integreras med miljömål redan vid starten av planeringsprocessen, och där kommun och näringsliv samverkar i strävan mot ett hållbart samhälle.

Den nya småstaden planeras för att rymma cirka 1500 personer, och innehåller förutom bostäder även skola, servicelägenheter, idrottshall, café, restaurang, butiker, vårdcentral samt bank m.m.

Allarp kommer att vara en del av Skummeslövsstrand, som har ett strategiskt läge I södra Sverige, nära till både kontinenten och till mellansverige, Inom en radie på 5 -100 km finns storstäder, flygplatser och flera av södra Sveriges viktigaste städer.

Strax utanför centrala Laholm, i Lilla Tjärby, ligger Söderläget med en fantastisk utsikt, högt och soligt läge med närhet till Laholms idylliska småstadscentrum och Halmstad. Dagis, förskola, skolor och allmänna kommunikationer i området.

Avgift för kommunalt vatten, avlopp samt elanslutning tillkommer enligt för tiden gällande taxa och erläggs till säljaren på tillträdesdagen med f.n. VA 82 500 + 26,25/kvm (2015) samt El 27 625 kr inkl moms. (2014-15)

Fiberoptik framdraget till var tomtgräns. Ev. anslutningsavgift tillkommer vid inkoppling – Laholms Stadsnät.

En ny förskola med fyra avdelningar har uppförts i kvarteret varav ena avdelningen används för att erbjuda omsorg till barn som har föräldrar som arbetar på kvällar, nätter eller helger.

Du kan bygga valfritt 1-, 1,5 och 2-planshus LB Optimal i området och med olika utföranden; t.ex. sadel- eller pulpettak, olika fasadutföranden etc.

Tomterna förmedlas av Danfors Fastighetsförmedling, för mer information och fler bilder, se HÄR (länk till Danfors hemsida)

Objekttyp: Tomt

Tomtareal: 250-600

Adress: Skummelövsstrand

Ägarförhållande: Privatägd mark

VA: Kommunal anslutning

Tomtpris: Från 695 000 kr + anslutningsavgifter