"Vi gillar rymligheten och det generösa ljusinsläppet"

Familjen Olsson har bott i sitt nya hus i drygt fyra månader när vi besöker dem i Ytterjärna. Fasaden är nymålad, en träaltan har byggts runt huset och flera sorters tomater och andra grönsaker frodas i  odlingslådorna på baksidan.

- Det generösa ljusinsläppet och rymligheten är nog det vi uppskattar mest med huset, säger Mattias och Mariama.

Inne i huset flödar dagsljuset över de öppna, rymliga ytorna och starka kulörer på några väggar ger ett ombonat personligt intryck. Mariama och Mattias har blandat gamla och nya möbler för att få en skön kontrast till allt det nya.

- Vi valde LB Optimal 152 eftersom vi ville ha större ytor och sovrum till alla. Nu har vi sex sovrum och stora umgängesytor fördelat på 152 kvadratmeter. Det är perfekt för oss. Här finns gott om plats för våra vänner som vill sova över. Även om vi har mycket folk i huset, kan man hitta en egen lugn och ostörd vrå.

- LB-Hus höll tidsplanen på dagen och vi tycker att byggprocessen har fungerat bra i det stora hela. Vi gillar verkligen den här platsen och kontrasten till vårt tidigare stadsliv är stor. Här ser vi naturens skiftningar från dag till dag och det är riktigt härligt att kunna skörda egna grönsaker. Odlarintresset är väckt och vi har planer på att bygga ett växthus.

 
 
Familj: 
Mattias, dokumentärfilmare, Mariama, behandlingsassistent på stödboende för personer med missbruksproblematik, Adam & Kassim, nioåriga tvillingkillar och dottern Juni, fyra år.
Bor: 
Ytterjärna, strax utanför Stockholm.
Byggår: 
2016

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp? När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta din lokala säljare, så ser vi vad vi kan hjälpa dig med. Vi hörs!