”Precis det vi behöver. Det här är verkligen vårt hus.”

Joel och Johanna hade tänkt vänta några år med hus. Men när lilla Ida-Freja bara var en månad så dök den upp – annonsen om en ­ledig tomt i Mjöviksstrand i Nättraby och de ­förstod ganska snart att de behövde vara snabba om de ville köpa den. De åkte ut och tittade och på bara ett par dagar var affären klar. Johanna är uppvuxen i Nättraby och vill gärna ge sin dotter och eventuella framtida ­syskon, en lika bra barndom som hon hade. Dessutom bor Johannas föräldrar och flera av Ida-Frejas kusiner bara fem minuter bort.
 
– När vi hade köpt tomten kunde vi titta på hus i lugn och ro. Det gav oss möjligheten att hitta ett hus som passar perfekt för tomten med tanke på kvällssol och annat, berättar ­Johanna. Läget är viktigast för oss och det här området är verkligen en riktig pärla – lugnt, nära till både skog och hav, mycket barnfamiljer men också många äldre som verkar trivas bra även de. Det känns som att vi kan bo här länge – bli gamla här. 
 

Bryggplats, utflykter och rätt hus

Joel är från Lund och ser fram emot att ha mer plats för besöken från Skåne. Han har aldrig bott på landsbygden förut och längtar efter att upptäcka området och njuta av en vardag med lågt tempo … så lågt det nu blir med en tjej i Ida-Frejas storlek.
 
– Det är så mycket som känns härligt – vi har fått bryggplats, det finns en liten strand att bada vid, till och med en liten ö med broförbindelse och så närheten till skog och mark. Och samtidigt som det är lantligt så är det nära till matvaruaffärer och skola och bara tio minuter in till våra arbetsplatser i Karlskrona. Det känns som att vi får ett hus som passar oss på alla sätt och vis.
 
När det kom till valet av hus hade Joel och ­Johanna en ganska klar bild av vad de ville ha och de började skissa. De träffade säljare från tre hustillverkare och märkte genast att LB-Hus och säljaren Ameli hade mest att erbjuda dem.
 
– Vi var på samma våglängd och till skillnad från de andra säljarna, som pratade på om ­material och en rad egenskaper som deras hus hade, började Ameli med att fråga oss vad vi behövde och vilken budget vi hade. 
 
- Hon utgick från oss och det har känts tryggt hela vägen, berättar de. Vi valde det hus som Ameli föreslog – ett LB Optimal 139 och vi har gjort väldigt få tillval eftersom vi tycker att LB-Hus har en riktigt bra grundstandard med bra material och kvalitetsprodukter. Att säljaren rådde oss att inte rusa iväg och göra tillval som ganska snabbt spränger kostnadskalkylen, gjorde att vårt förtroende för henne och LB-Hus ökade ännu mer. 
 

Ett hus med allt på listan

Att familjen blev rekommenderade just LB Optimal 139 berodde på egenskaperna på deras kravlista. Det skulle vara ett 1,5 plans hus med ­öppen planlösning och minst fyra sovrum. Kök och vardagsrum i söderläge med tanke på tomten, och detta skulle rymmas i den budget de satt. Det här är en familj som vill ha koll på sina kostnader och ha utrymme att leva, inte bara bo.
 
– Egentligen har det inte varit något alternativ att köpa begagnat, vi tycker om att det är vi som bestämmer hur vårt hem ska se ut och att vi är de första som ska använda det. Och vi upplever att vi får väldigt mycket för pengarna med LB-Hus.
 
Det finns flera hantverkare i släkten och familjen övervägde att köpa hus med helt oinredd övervåning och ta hjälp av dem för att sänka kostnaderna. Att de valde ett helt nyckelfärdigt hus och en leverantör med totalentreprenad är de glada för i dag. 
 
– Det känns skönt att allt är klart och vi bara kan flytta in. Vi är jättenöjda med underleverantören som bygger vårt hus och som vi har ­kontakt med då och då – så kompetenta och kundfokuserade! 
 
Snickarna i släkten kan nog komma väl till pass ändå, förmodligen redan i vår, för Joel och ­Johanna ska bygga en uteplats där de kan ­njuta av naturen och lugnet i Mjöviksstrand. Och av det nya livet som husägare.
 
Familj: 
Johanna – lärare på sjuk- sköterskeprogrammet, Joel – försvarsmaktsanställd och dottern Ida-Freja som snart är 1,5 år
Bor: 
I ett LB Optimal 139 i Mjöviksstrand, Nättraby strax utanför Karlskrona
Byggår: 
2016-2017

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp? När du bygger hus med oss är vi naturligtvis med dig hela vägen och vägleder. Har du inte bestämt dig för vem du skall bygga med än men har frågor kring hus och byggande? Kontakta din lokala säljare, så ser vi vad vi kan hjälpa dig med. Vi hörs!